Дива не сталося: Навального взяла під варту пенітенціарна служба РФ. Подробиці (ВІДЕО)

О 19:10 за Києвом в неділю, 17 січня 2021 року, російський опозиціонер Олексій Навальний з дружиною Юлією прибув літаком з Берліну до Москви

Пояснення дій правоохоронців наведено на сайті відомства, передає Еспресо.TV.

Причиною затримання політика названо "багаторазові порушення випробувального терміну".

"Подальшу міру запобіжного заходу визначить суд. До рішення суд він перебуватиме під вартою", - наголошує пенітенціарна служба РФ.

Зокрема, під "багаторазовими порушеннями" мається на увазі нібито неявка Навального на періодичну обо'язкову реєстрацію, яку він має проходити як засуджений до умовного терміну. 

Як наголошує у себе на фейсбуці представник Олексія Навального Леонід Волков, йдеться про політично вмотивовану справу "Ів Роше", по якій Європейський суд з прав людини виніс рішення на користь опозиціонера.

"Але це все, зрозуміло, дрібниці, які не мають жодного значення.

За обговоренням усього цього лушпиння ми маємо не забувати великої картини. Вона полягає ось у чому:

- Путін доручив вбити Навального, у ФСБшників не вийшло.

- Навальний не лише вижив, а й мав нахабство розслідувати власне отруєння.

- Зараз Навального затримали в порушення усіх процедур та здорового глузду саме за те, що він вижив і повернувся", - підсумував Волков.

Довідка:

За даними міжнародної команди розслідувачів Bellingcat, Навального труїли чинні співробітники спецслужб Росії. Він зателефонував одному з них, і той підтвердив попередні підозри. 

Натомість президент РФ Володимир Путін публічно заявив, що контррозвідники стежили за Навальним, одначе, як стверджує глава російської держави, наказу на вчинення замаху нібито не отримували.
  • Нагадаємо, ввечері у неділю, 17 січня 2021 року, Навальний зі своєю дружиною Юлією Навальною повернувся до Москви з Берліну, де він лікувався від важкого отруєння, отриманого під час замаху.
  • У терміналі D він виступив з коротким зверненням.
  • Аби ізолювати політика від його прихильників, правоохоронці перенесли прибуття рейсу Навального з Внуково до Шереметьєва та перекрили Ленінградський проспект. Є затримані, яких наразі нараховується 53 особи.
  • На прикордонному контролі силовики кудись повели Навального "для уточнення обставин".
  • Адвоката до нього не допустили.

Совместное заявление министров иностранных дел Латвии, Эстонии и Литвы о задержании Алексея Навального


Адвокат Ольга Михайлова прокомментировала задержание Навального «Настоящему времени»

Сотрудники полиции сказали, что им ничего не известно. Все что происходит за территорией границы РФ, то есть на приграничном контроле, им не подведомственно, и что там происходит, они не знают. 

[Те, кто его задержали,] это пограничная служба была и плюс сотрудники полиции, которые пришли и осуществляли задержание. Они сказали, что выполняют распоряжение ФСИН, как я поняла. Они сказали, сказали, что им надо получить разъяснения по поводу его прилета в Российскую Федерацию.

Добавлено: 18-01-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх