Уряд Іспанії оголосив Мадрид "зоною катастрофи"

Столиця Іспанії, постраждала від небувалих снігопадів і низьких температур, оголошена "зоною катастрофи". Це допоможе компенсувати завдані негодою збитки

Кабінет міністрів Іспанії постановою визнав, що незвичайні для Мадрида снігопади і низькі температури, завдали столиці "величезної шкоди". Про це повідомляє DW.

У постанові уряду вказується, що втрати, понесені містом, диктують необхідність оголосити Мадрид "зоною катастрофи" і виділити з держбюджету необхідні кошти для подолання наслідків стихійного лиха. Обсяг збитків, як наголошується в документі, буде уточнюватися, оскільки очисні та інші роботи ще не завершені.

Як зазначає іспанська метеослужба, аналогічних снігопадів - до 80 сантиметрів - в Мадриді в останні 100 років не спостерігалося, як і послідуваних за ними температур - до мінус 12 градусів. Снігові замети і ожеледиця паралізували рух на дорогах, викликали численні аварії - більшість іспанців не володіють навичками водіння в подібних умовах. Хоча офіційне число постраждалих на дорогах поки не наводиться, міська служба швидкої допомоги повідомила про сотні жителів Мадрида - автомобілістів і пішоходів, які були доставлені в останні дні з різного роду травмами.

Відповідно до попередніх даних столичної мерії, торгівля і сфера громадського харчування втратили майже 100 млн. євро. Їх робота була паралізована на цілий тиждень.

Збитки міського транспорту оцінюються в 30 млн, а збиток житловому фонду - в 75 млн. Ремонт дорожнього господарства обійдеться в 110 млн. На вулицях і в парках постраждало приблизно 700 тис. дерев.

Вважається, що на відновлення зелених насаджень піде не менше 97 млн. За оцінкою мерії загальний збиток складе не менше 1,4 млрд євро.

За словами муніципального радника мадридського окрунга Посуело Хосе Ігнасіо Фернандеса, в столиці мало снігоочисних машин. Тому на боротьбу з наслідками стихії була кинута будівельна техніка, яка не завжди справлялася з поставленим завданням. Так що багато вулиць довелося очищати лопатами - силами військових і добровольців з місцевих жителів.

Нагадаємо, що столицю Іспанії Мадрид накрили найбільші за останні роки снігопади. Причиною погіршення погодних умов став шторм "Філомена". 

Раніше повідомлялось, що в ДТП в Японії внаслідок шторму мінімум один загиблий, десятеро людей постраждало

Учасниками ДТП стало щонайменше 134 автомобілі

за матеріалами:112.ua
Добавлено: 20-01-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх