Повідомлення української делегації ТКГ і попередження від Києва

Росія вивезла в Ростов 9 бранців "Л / ДНР" для Медведчука - в Києві зробили попередження Росія вивезе в Білорусь 9 бранців, яких утримували на окупованому Донбасі. Там їх збираються передати лідерові "ОТЗЖ" Віктору Медведчуку.

Стали відомі деталі плану Кремля з видачі Україні групи полонених, яких утримували на окупованому Донбасі. Очікується звільнення 9 осіб. 

Про це повідомила прес-служба делегації України в Тристоронньої контактній групі на Facebook, передає Діалог.UA.


У Києві відзначили, що Росія вирішила піти в обхід мінського і нормандського форматів. Вона має намір вивезти полонених в Білорусь і передати їх лідеру партії "ОТЗЖ" Віктору Медведчуку, який має тісні зв'язки з Кремлем.

За даними делегації, 9 бранців "Л / ДНР" вже вивезені з Донбасу в російський Ростов-на-Дону. У найближчі дні планується їх передача. Важливо відзначити, що Києву не надали список осіб, яких має намір видати Росія.

Більш того, невідомо навіть те, чи є ці люди в обмінних списках, а також їх стан. 

В "Л / ДНР" раніше запевняли, що це будуть жінки, люди похилого, а також люди з серйозними захворюваннями, які після звільнення НЕ будуть нести загрозу окупантам.

У Києві незадоволені цією спецоперацією Кремля, в якій бере участь Медведчук. 

Українська влада звинуватили Кремль у порушенні нормандських домовленостей президентів України і РФ від 2019 року.

Вони також попередили, що через порушення Кремлем процедури обміну полоненими звільненим особам при перетині кордону України доведеться перебувати під обсервацією, поки їх перевіркою буде займатися СБУ.

Для колишніх бранців це буде черговим важким випробуванням. "Фактично, Кремль і Медведчук підставляють цих людей", - написали в українській делегації. Там назвали цю історію "глибоко аморальною". "Медведчук - неадекватне до звання українського громадянина особа, в РФ не здатна дотримуватися елементарних процедур і практик", - відзначили в ТКГ.

Там попередили, що діяльності Медведчука буде надана "оцінка" як з боку спецслужб України, так і керівництва країни.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Кравчук відреагував на участь Медведчука в історії з полоненими, в Мережі вражені: "Це було красиво".


Ми також писали, що Машовець назвав цілі історії з заручниками і Медведчуком - Кремль почав операцію в Україні, пише   "Діалог.UA"

Четверо людей повернуть з окупованої Луганщини, а п'ятеро – з Донеччини. Зокрема, це Світлана Довгаль, Наталія Стаценко, Катерина Котенко та Наталя Савченко. Імена оприлюднила пресслужба партії "Опозиційна платформа – За життя", передає "5 канал".
Добавлено: 21-01-2021, 13:32
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх