До суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата Запорізької міської ради, - ДБР

Слідством встановлено, що 43-річний народний обранець, під час перебування на посаді заступника голови постійної комісії з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин, вимагав та одержав від громадянина 315 000 гривень неправомірної вигоди.

За кошти він гарантував чоловікові позитивний розгляд питання щодо виділення земельної ділянки у приватну власність.

Пізніше він одержав ще 25 000 гривень від вказаного громадянина за вплив на осіб, уповноважених на виконання функцій держави, для присвоєння земельній ділянці кадастрового номера.

Таким чином депутат Запорізької міської ради обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), а також в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у м. Мелітополі. Процесуальне керівництво — прокуратура Автономної республіки Крим. Оперативний супровід — УСБУ у Запорізькій області.
Добавлено: 22-01-2021, 10:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх