Глава Китаю застеріг світових лідерів від "холодної війни": що він мав на увазі

Джерело: AFP

Про це він заявив на віртуальному форумі у Давосі. Він також натякнув на негативний вплив США за часів експрезидента Дональда Трампа.

Що він мав на увазі

Сі Цзіньпін у своїй промові розповів, що кроки Трампа були націлені проти Китаю. Тож, за його словами, будь-яка конфронтація "завжди буде завдавати шкоди інтересам кожної з країн та приносити в жертву добробут людей".

Створення невеликих угрупувань та початок нової "холодної війни", щоб відкидати, погрожувати та залякувати інших, – призведе тільки до розколу світу,

– сказав китайський лідер.

Відносини США та Китаю

Як відомо, в часи президентства Трампа між Китаєм та Сполученими Штатами йшла економічна війна. Країни вводили одна проти одної різні санкції та збільшували мита на товари.

А у середині січня Трамп доручив розробити заходи, щоб скоротити закупівлю китайських товарів. Все нібито через те, що Пекін причетний до нападів на інформаційні системи США.

Всесвітній економічний форум (ВЕФ) у Давосі – одна з найбільш знакових подій у світі бізнесу, політики, економіки. Захід зазвичай відбувається наприкінці січня; у Давосі збираються перші особи більшості країн, інвестори, бізнесмени, топменеджери.

Про що ще мовилося

Сі також закликав до:
  • посилення глобального управління через багатосторонні організації;
  • усунення бар'єрів для міжнародної торгівлі;
  • інвестицій та обміну технологіями.
  • А також до посилення представництва країн, що розвиваються, на світовій арені. Він наголосив, що важливо побудувати відкриту світову економіку та надійно захистити багатосторонню торговельну систему.
За матеріалами: 24tv.ua
Добавлено: 26-01-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх