У ООС підірвалися бійці ЗСУ, троє загиблих

Українські воїни Олександр Войтенко, В'ячеслав Олексієнко та Дмитро Мироненко загинули 14 лютого на Донбасі.У Кременчуці на два дні оголосили траур за загиблими на Донбасі воїнами.


За фактом загибелі військових на підконтрольній території відкрили справу, винних обіцяють покарати. Президент доручив розібратися в ситуації. 


За попередніми даними, близько 10:00 14 лютого під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях унаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої зазнали несумісних із життям поранень три військовослужбовці: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження). Бійці загинули на місці.

Капітан Олександр Володимирович Войтенко, 30.11.1974 р.н., уродженець Полтави

Солдат В'ячеслав Сергійович Олексієнко, 17.04.1987 р.н., уродженець міста Кременчук.

Держбюро розслідувань відкрило кримінальну справу в зв'язку з загибеллю трьох військових, які підірвалися у неділю, 14 лютого, в районі Новолуганська на Донбасі.

Також прес-служба ДБР опублікувала фото з місця підриву військових.

У Бюро нагадують, що військові загинули сьогодні близько 10:00 в районі Новолуганська при переміщенні з метою перевірки несення служби і заміни військовослужбовців на вогневих позиціях.

Справу відкрито за статтею недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 КК України).

"Смерть військовослужбовців на контрольованій території - велика трагедія. Ми докладемо всіх зусиль, щоб встановити справжні причини і покарати винних у смерті бійців", - зазначив в.о. директора ДБР Олексій Сухачов.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група ТУ ДБР в Краматорську і Головного слідчого управління ДБР.




ГБР

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану і головнокомандувача ЗСУ Руслану Хомчаку терміново прибути на Донбас для розслідування загибелі військових.

Добавлено: 15-02-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх