Аж 11 медіа увійшли до списку якісних в 2024 році

Новий білий список якісних українських онлайн-медіа включив у себе інші медіа. першому півріччі 2024 року ввійшли такі редакції: Суспільне, Радіо Свобода, “Українська правда”, “Бабель”, Громадське, “Тексти”, ZN.ua, “Еспресо”, “Слово і діло”, “Український тиждень”, Громадське радіо. Про це повідомляють на сайті ІМІ.

Інститут масової інформації проводить аналіз медіа раз на пів року та за певними критеріями визначає найякісніші. Цей перелік називають білий список медіа.

До переліку доєдналися п'ять нових медіа: Радіо Свобода, “Тексти”, Громадське радіо, “Український тиждень” та “Слово і діло”.

З переліку в першому півріччі 2024 року випали видання: Укрінформ, NV та “Ліга”. 

З яких причин?
«Експерти ІМІ рекомендують Укрінформу звернути більше уваги на дотримання стандарту балансу і переглянути кількість “паркетних” новин у стрічці» , – йдеться в повідомленні.

«Якісні новинні видання, такі як NV та “Ліга”, заробили довіру аудиторії завдяки об'єктивності та надійності своїх новин. Коли такі видання рекламують гемблінг, це може підірвати довіру читачів, адже реклама азартних ігор часто сприймається як спроба використати вразливість людей для заробітку», – написали ІМІ.

Як коментують на сайті, сайти цих видань містять спеціальні розділи, пов’язані з гемблінгом. У виданні NV це розділ “Азарт” за підтримки Slots City, у виданні “Ліга” – два розділи: iGaming, де можна одразу обирати з цілого списку прямих посилань на онлайн-казино, і розділ “Світ азарту” за підтримки Favbet.

Фото: ІМІ
медіа, журналісти, Україна, інформація, медіагігієна
Добавлено: 26-04-2024, 15:53
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх