На Івано-Франківщині не вистачає ліжко-місць для хворих. Водночас Укрзалізниця призначає додатковий потяг із зупинкою у місті

Додатковий потяг рухатиметься з Києва в Чернівці із зупинкою в Івано-Франківську у той час як лікарні на межі своїх можливостей надають медичну допомогу.

На Івано-Франківщині не вистачає  ліжко-місць для хворих на COVID-19. Водночас Укрзалізниця призначає додатковий потяг із зупинкою у Франківську

Укрзалізниця на численні прохання пасажирів з наступного тижня запускає додатковий поїзд з Києва до Чернівців, який зупинятиметься у Франківську. При цьому на Івано-Франківщині не вистачає місць у лікарнях для хворих на коронавірусну інфекцію, пише системний аналітик і автор ZN.UA Євген Істребін у Facebook. 

Зазначається, що призначення додаткового потягу пов'язане з ростом кількості охочих потрапити на гірськолижні курорти в західних регіонах України. Однак разом з кількістю тих, хто прагне відпочити, росте й захворюваність на коронавірус. Так, у Заболотівську райлікарню та Верховинську центральну районну лікарню почнуть госпіталізовувати хворих на COVID-19 через те, що на Івано-Франківщині не вистачає місць у лікарнях для хворих на коронавірусну інфекцію. Про це повідомив головний санітарний лікар області Руслан Савчук, передає Суспільне Карпати.

"Станом на сьогодні (16 лютого - ред.), у нас відпрацьовано розгортання ще додаткових 250 ліжко-місць та відкриття двох базових лікарень. Це - Верховинська ЦРЛ і Заболотівська районна лікарня, в кожній з яких буде додатково відкрито ще по 50 ліжко-місць. Ці заклади будуть забезпечені апаратами штучної вентиляції легенів і кисневими концентраторами", - сказав Савчук.

Уточнюється, що додаткові 150 місць для пацієнтів з коронавірусною інфекцією облаштують в 11-ти медзакладах, а саме:

в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні - 10 ліжко-місць,

в обласному фтизіопульмоцентрі - 15,
  • Рожнятівській ЦРЛ - 20,
  • Коломийській ЦРЛ - 20,
  • Калуській ЦРЛ - 10,
  • Снятинській ЦРЛ - 15,
  • Богородчанській ЦРЛ - 15,
  • Лисецькій лікарні - 10,
  • Долинській ЦРЛ - 20,
  • Надвірнянській ЦРЛ - 10,
  • Галицькій - 5.
Як повідомляють лікарі, Богородчанська, Лисецька та Косівська лікарні вже завантажені хворими чи з підозрою на COVID-19 на 100%. Долинська ЦРЛ - на 92 %. Яремчанська, Коломийська інфекційна та Коломийська лікарні надають медичну допомогу на межі своїх можливостей.

Раніше повідомлялося, що в Івано-Франківській області заповнюваність 16 лікарень хворими на коронавірус або пацієнтів з підозрою становить 80-100%. Загалом зафіксоване стрімке зростання захворюваності відзначається в 9 регіонах. Найбільше госпіталізованих в Івано-Франківській області (+463), у Вінницькій області (+163), в Закарпатській області (+123), Чернівецькій області (+124).

Упродовж вівторка, 16 лютого, в Україні виявили 4 286 нових випадків COVID-19. При цьому було проведено 64 842 тестування. 

ЗА МАТЕРIАЛАМИ: ZN.UA
Добавлено: 17-02-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх