Стало відомо, як Байден допоможе Україні в протистоянні з Путіним

Ми входимо в сьомий рік протистояння сьогодні, 13:30 Автор: Гриниченко Дима Стало відомо, як новий президент США Джо Байден буде тиснути на президента Росії Володимира Путіна в питанні України і війни на Донбасі.

Про це розповіла заступниця директора аналітичного центру "Атлантична рада" Мелінда Гаррінг в коментарі "Радіо Свобода".

За її словами, адміністрація Джо Байдена буде застосовувати нові способи тиску на Росію і Путіна. Вона зазначила, що прийшов час шукати нові підходи. Гаррінг сказала, що війна триває сьомий рік, тому потрібно шукати кваліфікованих людей і пропонувати нові способи тиску на Росію.

Одним з них може стати формат умовних санкцій. Це означає, що якщо Росії озвучується умова і терміни того, коли вона повинна вивести військових і техніку з території України, а в Кремлі цього не виконують, то санкції посилюються.

Наступним варіантом тиску Гаррінг назвала залучення США до переговорного процесу на майданчику в Мінську, для чого можуть призначити спеціального уповноваженого.

Також вона розповіла про те, що існує ймовірність створення переговорного майданчика в рамках Будапештського меморандуму, коли будуть залучені США і Великобританія.
  • Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців.
  • У грудні його перемогу утруднила колегія вибірників.
  • 20 січня 2021 року Джо Байден офіційно вступив на посаду президента США.
  • Він став найбільш літнім президентом США на момент інавгурації, зайнявши крісло в Білому домі у віці 78 років.
  • Байден також був віце-президентом в адміністрації Барака Обами з 2008 по 2016 рік.
Раніше американська місія при Організації безпеки ради Європи прокоментувала загострення ситуації на Донбасі та звинуватила Росію в тому, що вона керує війною на території України. Про це повідомляється в офіційній заяві на сайті американської місії при ОБСЄ.

За матеріалами: Comments.ua
Добавлено: 17-02-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх