В Росії заявили про втручання у внутрішні справи країни: можливості звільнити опозиціонера немає

Москва не бачить можливості звільнити опозиціонера.

Європейський суд з прав людини вимагає негайно звільнити Олексія Навального, але в Росії заявили, що це не можливо. 

Вимоги Європейського суду з прав людини оприлюднили адвокати опозиціонера. З-поміж іншого звільнити політика вимагають через загрозу його життю чи здоров’ю. Адже минулого літа Навальний ледь не помер після отруєння "Новачком".

У Москві вже заявили, що звільнення Навального неможливе. "По-перше, це явне і грубе втручання в діяльність судової влади суверенної держави. По-друге, ця вимога є необґрунтованою і неправомірною, оскільки не містить вказівки ні на один факт, ні на одну норму права, які дозволили б суду винести таке рішення", - заявив очільник Мін'юсту Костянтин Чуйченко.

Щодо безпеки, то в Росії відповіли, що опозиціонер і так під захистом: перебуває у камері з надійною охороною і постійним відеонаглядом, користується телефоном і зустрічається з адвокатами. 

Європейський суд з прав людини вимагає негайно звільнити Олексія Навального. Вимоги оприлюднили адвокати опозиціонера. З-поміж іншого звільнити політика вимагають через загрозу його життю чи здоров’ю. Адже минулого літа Навальний ледь не помер після отруєння "Новачком". У Москві вже заявили, що звільнення Навального неможливе. А щодо безпеки, то в Росії відповіли - він і так під захистом - в камері з надійною охороною і постійним відеонаглядом, користується телефоном і зустрічається з адвокатами.  

Своєю чергою, прессекретарка російського МЗС Марія Захарова заявила, що відомство розглядає рішення ЄСПЛ "як ще один елемент в кампанії тиску на нашу країну, як елемент втручання у внутрішні справи нашої країни".

Нагадаємо, Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня з Берліна, де лікувався після отруєння "Новачком". В аеропорту "Шереметьєво" 

Затримання Навального в Росії: США і Євросоюз вимагають звільнити опозиціонера

його затримали. До того, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давнини. Його звинуватили у тому, що він нібито витратив на особисті цілі частину з 588 мільйонів рублів, які зібрали на пожертву для "Фонду боротьби з корупцією".

Суд Москви 2 лютого ув'язнив Навального на 3,5 року. Після затримання опозиціонера в Росії почалися масові мітинги у багатох містах країни. Під час акцій силовики жорстко затримали тисячі людей. Повідомляється про понад десять тисяч затриманих під час акці. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 18-02-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх