Арестович: Після 6 годин засідання ТКГ Росія чіплялася за дрібниці й торгувалася

На екстреному засіданні Тристоронньої контактної групи, скликаному з ініціативи України 7 квітня, конкретних домовленостей досягнуто не було.

Про це повідомив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович, передає Telegram-канал "Политика страны". Водночас член контактної групи вказав, що почалися переговори досить конструктивно.

"Усі сторони визнали, що не існує жадних додаткових умов для повернення режиму повного припинення вогню, який з Нового року активно та грубо порушується. І почали працювати над текстом спільної заяви", – розповів він.

На етапі підготовки цього документа, за словами Арестовича, переговори "забуксували". Обговорення тривало близько шести годин, проте заяву сторони так і не підписали.

"Російська сторона почала чіплятися за всілякі дрібниці в формулюваннях – чисто дріб'язкова демагогія. Торгувалися за окремими словами, пунктами, комплексами заходів. Ми окреслили, що готові до компромісу. Запропонували залишити бюрократію в спокої до моменту, поки не перестануть гинути люди з обох сторін", – зазначив Арестович.

Також він повідомив, що представники української делегації прямо запитали росіян, чи зацікавлені вони в тому, щоб люди не гинули. Ті відповіли, що хочуть виконання домовленостей.

"Але ми ж уже домовилися. І так по колу. Ці суперечки тривали близько шести годин", – сказав спікер делегації.

Позитивним моментом він назвав те, що всі сторони точно підтвердили, що вони знаходяться в межах домовленостей від 22 липня і дотримуються режиму припинення вогню. "Принаймні, на словах", – уточнив Арестович.

Нагадаємо:
  • Екстрене засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу почалося о 15:00 середи.
  • Українська делегація в ТКГ ініціювала позачергове засідання в зв'язку з загибеллю військовослужбовців ЗСУ в зоні ООС протягом останнього тижня.

Як раніше повідомлялось, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що угруповання збройних сил РФ біля кордонів України буде перебувати там стільки, скільки буде визнано доцільним російським керівництвом. Ці війська, стверджує він, ні для кого не становлять загрози.

За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 8-04-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх