Коронавірус у дітей і підлітків: медики виявили загадковий запальний синдром під час COVID-19

Мультисистемний запальний синдром (MIS-C) виникає через кілька тижнів після зараження коронавірусом.

Багато дітей та підлітків, у яких розвинувся загадковий запальний синдром, який може виникнути через кілька тижнів після зараження коронавірусом, ніколи не мали класичних симптомів COVID-19 на момент зараження. Про це свідчать дані нового дослідження, проведеного в США, пише The New York Times.

Під час дослідження експерти проаналізували 1733 з 2090 зареєстрованих випадків мультисистемного запального синдрому у пацієнтів до 20 років. Більшість із них (близько 86%) молодші 15 років.

Симптоми мультисистемного запального синдрому призводять до запалення в стінках артерій і можуть ускладнити приплив крові до серця.

Мультисистемний запальний синдром (MIS-C) виникає через кілька тижнів після зараження коронавірусом. Також цей стан характеризується важкою лихоманкою, болями в животі, почервонінням очей і шкірними висипаннями. У найважчих випадках може знадобитися штучна вентиляція легенів і підтримка артеріального тиску.

Результати показали, що лише 24,7% перенесли коронавірус з легкими симптомами, всі інші - безсимптомно. Однак всі вони були госпіталізовані з характерними ознаками MIS-C через 2-5 тижнів після повного одужання.

У понад 90% дітей запальний синдром проявлявся симптомами з боку як мінімум чотирьох систем органів, 58% потрібна була госпіталізація до відділень інтенсивної терапії.

Результати показують, що, хоча синдром зустрічається рідко, він може бути досить серйозним.

Нагадаємо, в Україні зафіксовані випадки, коли у дітей після COVID-19 розвивається запальний синдром. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 8-04-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх