В УПЦ КП прокомментировали слухи о дате Объединительного собора

Архиепископ Заря призвал «не сеять безосновательные ожидания - чтобы потом так же безосновательно не распространялась« измена »

Архієпископ та речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря заявив, що дату Об'єднавчого собору оголосять офіційно. За його словами, «доки вона офіційно не оголошена - по суті дати немає».

Про це Зоря написав на своїй сторінці у Facebook.


«Дата Собору буде оголошена офіційно. Доки вона офіційно не оголошена - по суті дати немає. Так само, як проект Томосу був давно підготовлений - але документом він стане лише після офіційного ухвалення і поширення», - пояснив Зоря.

Він також зазначив, що оголошення дати Об'єднавчого собору означатиме, що підготовчий процес завершено. Наразі триває підготовка

«Хоч і не просто, але з позитивною динамікою, з тверезим баченням з боку ключових осіб та з їхнім об'єктивним бажанням якомога швидко досягти успішного завершенння - Томосу про автокефалію», - додав речник УПЦ КП.

«Різні джерела, особливо засоби московської дезінформації в Україні, наполегливо поширюють чутки про дату Собору лише з однією метою: якщо з якихось причин саме в поширену ними дату Собор не відбудеться, бо процес підготовки ще триватиме - створити цунамі «зради», - заявив Зоря.

Архієпископ закликав «не сіяти безпідставні очікування - щоби потім так само безпідставно не ширилася «зрада».

Напередодні колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко заявив, що проведення Об’єднавчого собору планується на 22 листопада.

До слова, Вселенський патріарх Варфоломій виступив зі зверненням до українського народу напередодні 85-х роковин Голодомору в Україні. Патріарх також підтвердив своє рішення надати автокефалію Українській церкві. 

Ранее сообщалось, что Митрополит УПЦ МП Онуфрий пообщался с Петром Порошенко, пишет Без Табу

По материалам: Главком

Добавлено: 15-11-2018, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх