Чому Зеленського не запросили на інавгурацію Байдена

Кулеба пояснив чому

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, хто буде представляти Україну на церемонії інавгурації нового глави єдиної з решти наддержав світу, а також пояснив - чому це не Володимир Зеленський.

В ефірі програми «Сніданок з 1 + 1» Дмитро Кулеба заявив, що Україна на інавгурації президента США Джо Байдена буде офіційно представляти тільки посол нашої країни в Вашингтоні Володимир Єльченко.

При цьому міністр зазначив, що можливі поїздки всіх інших осіб на цей захід є приватними. І коштують великих грошей.

За словами міністра, інавгурація завжди є внутрішньою церемонією, на якій інші країни представлені послами цих країн.

«Цього року не було ніяких винятків з цього правила. Посол України в Вашингтоні Володимир Єльченко отримав запрошення представити Україну на інавгурації. Участь ніяких іноземних делегацій в ній не передбачено. Але вже мені надходять повідомлення від деяких людей, і депутатів в тому числі, які говорять: «Поїдемо на інавгурацію, допоможіть в'їхати (в США). Я хочу підкреслити, що такі поїздки є приватними, тому що офіційно країну представлятиме лише одна людина - це посол України », - сказав Кулеба.

Інавгурація 46-го президента США запланована на 20 січня 2021. Крім Володимира Зеленського на ній точно не буде попередника Байдена - президента Дональда Трампа. Той образився.

За матеріалами: Без Табу
Добавлено: 16-01-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх