Глава ЦРУ США пішла у відставку

Директорка Центрального розвідувального управління США Джина Гаспел подала у відставку після 36 років роботи в американській розвідці.

Гаспел очолювала ЦРУ із травня 2018 року

Директорка Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Джина Гаспел подала у відставку. Про це 19 січня йдеться в заяві відомства у Twitter.

 

"Колектив ЦРУ дякує Гаспел за 36 років відданого служіння американському народу. Ви зламали бар'єри і надихнули наступне покоління службовців ЦРУ", – ідеться в повідомленні.

Глава ЦРУ заявила, що для неї було честю очолювати відомство.

"Я йду, глибоко пишаючись роботою, яку ми виконали разом, досягненнями, які ми зробили, загрозами, які ми подолали, й інвестиціями, які ми зробили в майбутнє", – зазначено в заяві Гаспел.

Гаспел пропрацювала в американській розвідці 36 років, зокрема під прикриттям і за кордоном – у Туреччині, Росії під час розпаду СРСР, країнах Центральної Європи та Центральної Азії. У лютому 2017 року її призначили заступницею директора ЦРУ.

У квітні 2018-го Гаспел стала виконувачкою обов'язків глави відомства. У травні 2018 року вона склала присягу на посаді директора ЦРУ.

11 січня 2021 року обраний президент США Джо Байден висунув колишнього посла в Росії Вільяма Бернса на посаду глави ЦРУ. Інавгурація Байдена відбудеться 20 січня, пише Гордон

Добавлено: 20-01-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх