Рада призначила нових міністрів: всі подробиці

18 травня депутати проголосували за відставку керівників трьох міністерств: Міністерства інфраструктури Владислава Криклій, Мінекономіки Ігоря Петрашко, МОЗ Максима Степанова.

Сьогодні, 20 травня, Верховна Рада проголосувала за трьох нових міністрів.

Міністром інфраструктури призначили Олександра Кубракова. "За" його кандидатуру проголосували 284 нардепа. Проти проголосували 28 нардепів, утрималися - 49 і не голосували 23.


Відразу після призначення міністр приніс присягу члена Кабінету міністрів.

До цього він з листопада 2019 року очолював Укравтодор, хоча пройшов в Раду за списками Слуги народу.


Олександр Кубрак

Міністер інфраструктури Олександр Кубрак

Після перерви депутати також призначили першого віце-прем'єр-міністра - міністра розвитку економіки. Ним став голова Державної податкової служби Олексій Любченко. "За" проголосували 293 парламентарія.

Проти були всі два нардепа, утрималися - 60, не голосували - 22.



Олексій Любченко

Глава Мінекономіки Олексій Любченко

Раніше депутати призначили заступника міністра охорони здоров'я - головного санітарного лікаря Віктора Ляшко міністром охорони здоров'я.

Його кандидатуру вніс в парламент прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За відповідні рішення проголосували 262 народних депутата з 377, зареєстрованих в сесійній залі. Проти проголосували 17 депутатів, утрималися - 73, не голосували - 25.

Від "Слуги народу" "за" проголосували 224 депутати, від групи "Партія" За майбутнє "- 15, від групи" Довіра "- 18, від позафракційних - 5.


Перед призначенням він виступив перед депутатами. За словами самого Ляшка, на посаді головного санлікаря він брав складні непопулярні рішення, але він завжди говорив правду.


Віктор Ляшко

Глава МОЗ Віктор Ляшко

Крім того, на посаді міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко обіцяє повністю вакцинувати 5 млн українців за літній період. Тобто зробити 10 млн щеплень. Якщо не вдасться - піде у відставку.

Рада погодилася призначити Германа Галущенко міністром енергетики: що про нього відомо

Варто відзначити, що Ляшко став 22-м міністром охорони здоров'я України. Крім того, він став 4-м главою українського міністерства, якому доведеться боротися з пандемією COVID-19. За останні кілька років в Україні звільнили 3 міністрів охорони здоров'я: Зоряну Скалецького, Іллю Ємця та Максима Степанова.

За матеріалами: Телеграф
Добавлено: 20-05-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх