В Україні оголосили штормове попередження: два аеропорти зупинили роботу

У вівторок, 9 лютого, в Україні оголосили штормове попередження через значне погіршення погоди майже по всій території. Два українських аеропорти тимчасово призупинили свою роботу через несприятливі погодні умови. Потяги курсують у звичайному режимі.

У вівторок, 9 лютого, в Україні оголосили штормове попередження через значне погіршення погоди майже по всій території. Серед іншого очікуються потужні опади.

273 населені пункти у 12 областях України знеструмлено через негоду, - ДСНС

Як повідомила пресслужба Укргідрометцентру, скрізь, крім заходу, також будуть пориви вітру до 15-20 м/с. А на дорогах країни, крім півдня та Закарпаття, – ожеледиця.

В нічну пору доби в північних регіонах та у Харківській області прогнозується значний сніг і хуртовини. Тим часом в центрі України йтиме значний мокрий сніг, буде його налипання. Ситуація ускладниться ожеледдю, через що синоптики оголосили І рівень небезпечності (жовтий).

Що стосується високогір'я Прикарпаття та Закарпаття, то там 9 лютого через відлигу та снігопади виникне значна сніголавинна небезпека (третій рівень).

Нагадаємо, синоптикиня Наталка Діденко попередила, що на погодні умови в Україні 9 лютого впливатиме циклон з атмосферними фронтами. Вона також уточнила, що через нього розраховувати на суху та сонячну погоду найближчим часом не варто. Окрім снігу деякі області накриє крижаний дощ.


  1. Через крижані дощі, сильні снігопади та ожеледь на трасах України трапилося багато аварій. Негода ускладнила рух у більшості областей країни.
  2. А в Києві через негоду дітям дозволили залишитися вдома, попри те, що школи та дитячі садки продовжать працювати у штатному режимі.

Аеропорти у Вінниці і в Чернівцях призупинили свою роботу через снігопад. Решта аеропортів продовжують приймати і відправляти літаки, однак не відкидаються затримки рейсів, повідомили в прес-службі МВС.


"Аеропорти, за винятком міст Вінниця та Чернівці, працюють в штатному режимі", - йдеться в повідомленні.

Рух залізничного транспорту проходить в звичайному режимі.

У відомстві додали, що в понеділок, 8 лютого, рятувальники надали допомогу 175 людям, буксирували 72 транспортних засоби.

Нагадаємо, що негода привела до скасування і затримки авіарейсів у Львові.

До цього повідомлялося, що українцям пообіцяли ще два тижні морозів.

За матеріалами:  OBOZREVATEL:, КореспонденТ.net
Добавлено: 9-02-2021, 09:16
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх