"Не ідеальна, але рятує життя". У AstraZeneca прокоментували ефективність своєї вакцини

Британсько-шведська компанія AstraZeneca планує до квітня виготовити 200 млн доз своєї вакцини проти коронавірусу.

Вакцина проти коронавірусу британсько-шведської компанії AstraZeneca не ідеальна, але врятує тисячі життів. Про це заявив виконавчий директор компанії Паскаль Соріо, зазначає Reuters.

Він підкреслив, що співробітники його компанії планують "урятувати тисячі життів, тому приходять на роботу щодня".

Також Соріо зазначив, що вакцина хоч і не ідеальна, але все ще чудова, додавши, що в лютому AstraZeneca випустить 100 млн доз. А до квітня компанія планує виготовити понад 200 млн доз.

Віцепрезидентка із глобальних операцій компанії Пам Ченг додала, що вони працюють над подальшим розширенням глобальних потужностей і продуктивності.

4 січня Великобританія першою у світі почала масову вакцинацію препаратом від AstraZeneca. Використання вакцини проти коронавірусу схвалили також Індія, Мексика, Бразилія.

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) 29 січня дозволило застосування вакцини від AstraZeneca на території Європейського союзу. Цього самого дня постачання препарату на території ЄС схвалила Єврокомісія. Вакцина від AstraZeneca стала третім препаратом проти коронавірусу, рекомендованим для використання і дозволеним для постачань у Євросоюзі. Раніше ЕМА дозволило застосування американських вакцин виробництва Pfizer/BioNTech і Moderna.

Водночас дослідження Оксфордського університету і Вітватерсрандського університету в ПАР продемонстрували нижчу ефективність вакцини від AstraZeneca в інфікованих "південноафриканським" штамом коронавірусу 501Y.V2.

Всесвітня організація охорони здоров'я 11 лютого рекомендувала використовувати вакцину від AstraZeneca всім дорослим від 18 років. За даними організації, препарат має ефективність 63,09%.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За матеріалами: Гордон
Добавлено: 12-02-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх