Шість протипоказань до вакцинації від коронавірусу

Існує шість протипоказань до вакцинації від коронавірусу. Серед них – важкі алергічні реакції, гострі захворювання і вагітність.

Головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко перерахував їх на своїй сторінці у Facebook. Медик назвав це одним із найчастіших питань від пацієнтів.

Так, протипоказання до вакцинації від COVID-19 це:
  • гіперчутливість до будь-якого компонента вакцини;
  • важкі алергічні реакції в анамнезі;
  • гострі інфекційні та неінфекційні захворювання;
  • загострення хронічних захворювань. Вакцинацію проводять не раніше ніж через 2-4 тижні після одужання або ремісії;
  • вагітність і період грудного вигодовування;
  • вік до 18 років.
"Під час підготовки до вакцинації не обов'язково робити тест на антитіла. Однак якщо людина знає, що в неї є антитіла, то вакцинація їй не показана. Зазвичай таке трапляється після перенесеної хвороби", – зазначив Риженко.


В Україні офіційно запустили послугу записи в лист очікування вакцинації проти COVID-19. Вона буде доступна для громадян у застосунку "Дія" або через національний контакт-центр із питань протидії пандемії.

У Міністерстві охорони здоров'я України очікують поставку вакцини CoronaVac від китайського виробника Sinovac.

Раніше повідомлялось, що українські медики відмовляються від вакцинування індійським препаратом у зв’язку тим, що вже перехворіли на COVID-19. “Коли говорять, що багато медиків відмовляються (від вакцинації. – вед.), то не говорять, що у нас багато медиків перехворіли на COVID-19 і є велика кількість медичних працівників, які хочуть робити щеплення, коли пройде 6 місяців після хвороби. Тут дуже важлива ця річ”, – підкреслив очільник МОЗ.

За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 2-03-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх