До списку санкцій ЄС потраплять особи з Росії, Китаю і Північної Кореї: яка причина

У списку — близько дюжини офіційних осіб.

Список нового режиму санкції Європейського Союзу за порушення прав людини може поповнитися за рахунок посадових осіб з Китаю, Росії, Північної Кореї, Еритреї, Лівії і Південного Судану.

Про це повідомляє EUobserver з посиланням на дипломатів Євросоюзу.

"Близько дюжини офіційних осіб з Китаю, Росії, Північної Кореї, Еритреї, Лівії і Південного Судану повинні увійти в" чорний список "найсерйозніших порушників прав людини в світі після попередньої домовленості послів держав-членів ЄС", — йдеться в повідомленні.

За даними ЗМІ, рішення про заборону на видачу віз до країн Євросоюзу і заморожування фінансових активів буде офіційно прийнято Радою ЄС із закордонних справ в березні.


Сполучені Штати ще на рік продовжили санкції проти Росії через агресію на сході України та анексію Криму. Про це вже офіційно повідомили у Білому домі. Збережуться повністю усі обмежувальні заходи, утверджені у попередні роки. Вперше ввели санкції у 2014 році й кілька разів доповнювали. Стосуються вони громадян Росії, причетних до порушення суверенітету України, посадових осіб часів Януковича, а також керівництва угруповань так званих "ЛНР" та "ДНР".  

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 12-03-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх