Суд Дніпра заочно засудив ватажка "ЛНР" Плотницького до довічного ув'язнення за збиття ІЛ-76

Сьогодні, 16 березня, в Червоногвардійському суді Дніпра оголосили вирок колишньому ватажку так званої "Луганської народної республіки" Ігорю теслярських. Його засудили до довічного позбавлення волі без конфіскації майна у справі про збитий військово-транспортному літаку Іл-76 біля аеропорту Луганська в червні 2014 року.

Суд в Дніпрі засудив терористів "ЛНР" Ігоря Плотницького, Олександра Гурєєва і Андрія Патрушева до довічного ув'язнення за збиття українського літака ІЛ-76 в 2014 році, пише Судовий репортер.

Новина доповнюється


Свій вердикт судді зачитували два дні. Обсяг документа - близько 130 сторінок друкованого тексту. Головна стаття обвинувачення - вчинення терористичного акту. Вирок, який оголосили теслярські, - заочний. Екс-ватажок ЛНР зараз знаходиться в розшуку.


Також Красногвардійський суд засудив до довічного ув'язнення двох його подільників - командирів бойовиків Андрія Патрушева і Олександра Гурєєва. Кримінальне провадження по збитому військово-транспортному літаку Іл-76 в Червоногвардійському районному суді Дніпра розглядали більше 2 років - з лютого 2018 року.


Відзначимо, що вночі 14 червня 2014 року в 6 кілометрах від аеропорту Луганська був збитий ІЛ-76. Загинули 40 десантників і ще 9 членів екіпажу. Організував теракт на той момент командир незаконного збройного формування "Зоря" Ігор Плотницкий з групою спільників. В кінці літа 2014 року Плотницкий очолив терористичну організацію "Луганська народна республіка". Він нею керував до листопада 2017 року.

Екс-ватажок "ЛНР" Плотницкий Вирок суду першої інстанції можуть оскаржити в апеляції протягом 30 днів з дня оголошення вироку. 

За матеріалами: НВВідкритий
Добавлено: 16-03-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх