Українська делегація в ТКГ призупинила переговори у політичній підгрупі

Українська делегація призупинила переговори політичної підгрупи при Тристоронній контактній групі через присутність на засіданні запрошеної росіянами розшукуваної в Україні терористки Маї Пирогової.

Про це заявив представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

“Ми з самого початку попередили, що якщо засуджена за тероризм Мая Пирогова братиме участь в роботі ТКГ, українська делегація виходить з кімнати (віртуальної) переговорів. Якби Москва та її маріонетки хотіли діалогу, вони б почули нас. Але … Почався звіт політичної підгрупи, громадянка Пирогова поруч з Никаноровою, запрошеної РФ з ОРДО. Українська делегація покинула кімнату. Звіт політичної групи заблокований, як і сама робоча група. ТКГ почала заслуховувати звіти по інших робочих групах, де немає Пирогової”, – написав Гармаш.

Нагадаємо, 16 березня Україна взяла паузу в засіданнях робочої групи з політичних питань при ТКГ через запрошення росіянами розшукуваної в Україні терористки.

Раніше представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш заявив, що Україна, Німеччина і Франція можуть переглянути формат перемовин з Росією щодо Донбасу “Мінськ-2”.

Нагадаємо, очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що через позицію Російської Федерації процес переговорів у “Нормандському форматі” рухається дуже важко. 

Спецпредставник Діючого голови ОБСЄ в Україні Хайді Грау звернулася з проханням до сторін переговорів в Тристоронній контактній групі утриматися від будь-яких дій і заяв, які могли б бути сприйняті як провокаційні або ведуть до зростання напруженості на Донбасі.

За матеріалами: Прямий
Добавлено: 18-03-2021, 08:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх