Коли в Україні відновлять видачу дозволів на зброю

Як повідомлялося раніше, Нацполіція України виявила масштабну корупційну схему в дозвільну систему ГУНП. У зв'язку з цим, поліція тимчасово зупинила видачу дозволів на покупку, зберігання і носіння зброї в Україні, а відомство було розформовано.


Особливо гостро цю новину сприйняли мисливці і власники зброї, у яких підійшов до кінця термін дії ліцензії. Коли ж в Україні відновлять повноцінну роботу дозвільної, - розповість Дніпровська Панорама.

Процес оформлення, видачі дозволів і перереєстрації дозволених видів зброї відновиться вже завтра, - 18 березня. Відповідна служба, незважаючи на реорганізацію, продовжує роботу. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив глава Нацполіціі України Ігор Клименко.


Клименко

За його словами, співробітники дозвільної служби були виведені поза штатом на весь період переформатування відомства. Весь робочий процес контролюють співробітники Департаменту внутрішньої безпеки ГУНП. Ігор Клименко також додав, що тим власникам зброї, у кого на момент зупинки видачі дозволу закінчився термін дії ліцензії не потрібно хвилюватися. Штрафувати їх через простій дозвільної не будуть.

"Важливо: термін проведення службового розслідування, яке призупинило робочий процес, не враховуватиметься при перереєстрації зброї. Тому власники, яким потрібно продовжити дозволи на зброю, можуть не турбуватися. Ніяких штрафних санкцій не буде", - заспокоїв власників зброї глава Нацполіціі.

У найближчих планах поліції - передати повноваження для оформлення документів на зброю в сервісні центри МВС України. Весь документообіг буде вестися через "цифру". Це дозволить ліквідувати можливість отримати заповітну скориночку за гроші. Крім того, створять і Єдину базу зареєстрованої зброї.


дробовики

"Скажу відверто: нам потрібен час. На організацію роботи, перерозподіл повноважень, розробку необхідного програмного забезпечення. Кілька місяців точно, тому що це величезний обсяг роботи, який вимагає додатково відповідних рішень Кабінету Міністрів України та Міністерства внутрішніх справ. Але ми докладемо всіх зусиль, щоб процес переформатування дозвільної служби пройшов ефективно і максимально швидко ", - пообіцяв Клименко.

Як стало відомо кореспонденту Дніпровської Панорами з власних джерел, відділ дозвільної системи ГУНП в Дніпропетровській області по вул. Троїцька, 21 також відкриється 18 березня і буде працювати з 14:00.

Нагадаємо, Нацоліція України розформувала дозвільну службу, в ході розкриття масштабної корупційної схеми. Співробітники відомства за гроші видавали дозвіл на придбання, зберігання і носіння гладкоствольної, нарізної та травматичної зброї.

Добавлено: 18-03-2021, 08:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх