COVID-19: Запорізька область в переліку регіонів з найвищою смертністю

Найвищий рівень смертності серед хворих на COVID-19 спостерігається у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській та Львівській областях: там він вищий за 2%, тоді як у середньому по Україні – 1,9%.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак на брифінгу у МОЗ.

"Залишаються високі рівні захворюваності. За добу 23 березня зафіксовано 14 174 нових випадки коронавірусної хвороби. На стаціонарному лікуванні знаходяться 33 633 громадянина України і 7 600 громадян із підозрою. Загалом зайнято 49 (тисяч) ліжок стаціонарних, які виділені для лікування пацієнтів із коронавірусної хворобою...

Не зменшується летальність, хоча вона на тлі європейських цифр не є високою. Однак при середній летальності в Україні 1,9% вища 2% летальність у Дніпропетровській області, Запорізькій, Херсонській, а також Львівській областях", - заявила Микичак. 

За добу 23 березня в Україні зареєстрували 342 летальних випадки від коронавірусу. Найбільше таких смертей було зафіксовано у Києві (49), в Одеській (28), Закарпатській (27), Київській (21), Вінницькій та Донецькій (по 20) областях, а також в Івано-Франківській (19), Харківській та Житомирській (по 16), Сумській (15) областях. 

У цей вівторок були максимальні за весь рік пандемії кількості померлих та госпіталізованих із коронавірусом.

Водночас, НАН України публікує розрахунки й прогнози щодо епідемії. За даними спостерігачів, летальність перебувала у діапазоні від 2,5% до 3% для найбільш нещодавніх дат, інформацію про які можна вважати відносно повною.
Добавлено: 24-03-2021, 11:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх