Канада і Австралія ввели нові санкції за окупацію Криму (ПЕРЕЛІК)

Слідом за Канадою Австралія ввела санкції проти Росії. Так, під санкції потрапили один громадянин РФ і чотири російські компанії, пов'язані з будівництвом і експлуатацією залізничної частини Кримського моста

Канада запровадила санкції проти двох осіб та чотирьох компаній, причетних до будівництва моста через Керченську протоку.

Міністр закордонних справ Канади Марк Гарно, сьогодні оголосив про нові санкції проти 2 фізичних і 4 юридичних особи Росії у відповідь на незаконну окупацію Росією Автономної Республіки Крим.

Джерело: уряд Канади

Пряма мова Гарно: "Протягом 7 років поспіль Росія систематично ігнорує заклики міжнародної спільноти припинити порушення суверенітету, територіальної цілісності і міжнародного права України. Народ України заслуговує кращого майбутнього, яке він може побудувати самостійно, без втручання Росії. Ось чому ми вживаємо заходів, і ми готові прийняти подальші заходи з нашими союзниками і партнерами за потреби".

Деталі: Під санкціями опинилися:
  • Генеральний директор "Гранд Сервіс Експресу" (оператор залізничного сполучення з Кримом) Олександр Ганов
  • Глава "Мостотрест" Леонід Риженькін
  • ВАТ "Ленпромтранспроект"
  • ВАТ "Управління будівництва залізниці Беркакит-Томмот-Якутськ"
  • ФГУП "Кримська залізниця"
  • "Кримська перша страхова компанія"

Глава МЗС Австралії Меріс Пейн

Слідом за Канадою Австралія ввела санкції проти Росії. Так, під санкції потрапили один громадянин РФ і чотири російські компанії, пов'язані з будівництвом і експлуатацією залізничної частини Кримського моста, повідомив МЗС Австралії.

Що стосується заяви МЗС Австралії Меріс Пейн, так в ній зазначено, що міст через Керч є спробою консолідувати контроль Росії над незаконно включеним Кримським півостровом.

"Своїми діями ці особи (ред: зі списку санкцій) причетні до спроб легітимізувати незаконну анексію Криму і Севастополя та до підтримки сепаратистської активності на сході України", - сказала міністр.

Нові розпорядження узгоджені з Канадою, що також оголосила про введення санкцій проти РФ трохи раніше. Як заявила глава МЗС Австралії Меріс Пейн, вони відповідають обмеженням, оголошеним ЄС і Великобританією.Нагадаємо: Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня щодо запровадження санкцій на три роки проти 81 російської компанії та 26 громадян РФ.

За матеріалами: Українська правда, ZN,UA
Добавлено: 30-03-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх