Золотий парад фараонів у Єгипті (ФОТО+ВІДЕО)

В урочистому заході взяв участь також президент країни Абдель Фаттах ас-Сісі.

Урочиста церемонія перевезення 22 єгипетських фараонів у Каїрі

У єгипетській столиці Каїрі в суботу, 3 квітня, пройшла церемонія перевезення мумій фараонів із Єгипетського музею в новий Національний музей єгипетської цивілізації (NMEC) у районі Фустат. Захід транслювали близько 400 телеканалів з усього світу.

Урочисто перевозили забальзамовані тіла 22 стародавніх царів Єгипту: 18 королів і чотирьох королев. Довгу процесію із саркофагів, стилізованих під стародавні човни, очолювали вершники-стражники в одязі давніх єгиптян.


Загалом кортеж, який супроводжували 60 мотоциклів, 150 коней і музичний ансамбль, подолав п'ять кілометрів. Його маршрут пролягав вздовж головної водної артерії країни - Нілу. У заході взяв участь президент країни Абдель Фаттах ас-Сісі.


Наступні два тижні артефакти знаходитимуться в лабораторії NMEC, де їх підготують до встановлення у вітринах Королівського залу мумій. Нові експонати будуть доступні публіці з 18 квітня.



Проте деякі єгиптяни вважають, що перевезення фараонів і ряд нещасних випадків, що сталися минулого тижня у країні, пов'язані.


На їхню думку, залізнична катастрофа, яка забрала життя 32 людей, обвалення будинку в Каїрі, жертвами якого стали щонайменше 23 людини, а також "затор" у Суецькому каналі трапилися через "прокляття потривожених фараонів".

Нагадаємо, раніше єгипетські вчені розкрили таємницю загибелі фараона Секененра Таа II. За їхніми словами, смерть Секененра була, найімовірніше, церемоніальною стратою.


За матеріалами: Корреспондент.net 
Добавлено: 5-04-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх