У Румунії виявили мутацію "британського" штаму, який знижує ефективність вакцин

У Румунії виявили нову мутацію "британського" штаму коронавірусу, який може знизити ефективність COVID-вакцин

Про це заявили фахівці Університету імені Штефана Великого в місті Сучава, повідомляє Depo.ua з посиланням на агентство Agerpres.

Наголошується, що новий вид "британського" штаму включає характеристики як британського штаму B1.1.7, так і мутації E484K.

Основну занепокоєність фахівців викликає здатність мутованого вірусу надавати більш ефективний опір антитілам, які з'являються після вакцинації, і знижувати ефективність вакцин.

"До трьох варіантів, що викликають тривогу, і походять з Великої Британії (лінія B. 1.1.7, ім'я VOC202012/01), ПАР (лінія B. 1.351, ім'я 501Y.V2 15) і Бразилії (лінія P. 1, ім'я P1), британські фахівці Служби громадської охорони здоров'я Англії додали в лютому новий варіант вірусу (B. 1.1.7 + E484K)", - йдеться в повідомленні.

В лабораторії метагеноміки і молекулярної біології Університету за два тижні було проведено секвенування 91 проби від пацієнтів з коронавірусом. Вчені виявили 88 нових випадків захворювання штамом B. 1.1.7, що походить з Британії, і один випадок нового штаму B. 1.1.7 + E484K. В Університеті уточнили, що проба була взята у повітовій лікарні невідкладної допомоги у пацієнта, який не відвідував недавно Великобританію.

Нагадаємо, за словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, "південноафриканський" штам коронавівірусу є найбільш небезпечним, оскільки вражає людей більш молодого віку, а також впливає на інші органи організму.

За матеріалами: Depo.ua
Добавлено: 6-04-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх