У Франції вакцинацію почали проводити на найбільшому стадіоні (ВІДЕО)

Щотижня обіцяють щеплювати десять тисяч осіб.

Найбільший стадіон Франції Stade de France, що у передмісті Парижа, від сьогоднішнього дня перетворивсяна величезний вакцинодром.

Кого саме вакцинуватимуть на національному стадіоні та яка епідеміологічна ситуація в країні, розповіла кореспондентка ТСН.Ранок у випуску 6 квітня. 

Вакцинодром під Парижем має стати найбільшою у Франції локацією для проведення щеплень. Вакцинація відбуватиметься у внутрішніх павільйонах стадіону, де встановили кілька десятків стійок. Препарат буде вводити бригада зі 120 людей.

На Stade de France обіцяють вакцинувати щонайменше десять тисяч людей щотижня, але поступово нарощуючи темпи. Справа у тому, що Еммануель Макрон пообіцяв: до кінця літа усі французи старші 18 років, які захочуть зробити щеплення, зможуть це зробити. До слова, наразі має вигляд, як дуже амбітна мета, адже першу дозу отримали лише 13% французів. Натомість у сусідній Великій Британії рівень вакцинації втричі вищий. Утім, Франція може похвалитися тим, що першу дозу вже отримали понад дві третини людей, яким понад 80 років.


Напередодні Україна була третьою в Європі за кількістю нових інфікованих коронавірусом. Попереду лише Італія та Франція, але там щеплення громадян минає дуже масштабно . Найбільший стадіон Франції "Стад де Франс" у передмісті Парижа, з сьогоднішнього дня перетворюється на величезний вакцинодром. Кого саме вакцинуватимуть на національному стадіоні та яка епідеміологічна ситуація у країні загалом – дивіться в прямому включенні.  

Від минулого тижня у всій країні діє суворий карантин: школи і садочки закриті, не працюють жодні магазини, окрім продуктових. В країні від кінця жовтня не відкрились кінотеатри, спортзали, ресторани і музеї. Французам виходити на вулицю можна, але поліція стежить за скупченням людей і розганяє зібрання за участі понад шість людей.

В країні щодня фіксують по 50-60 тисяч випадків коронавірусу. У реанімації перебуває понад п'ять тисяч людей. Щоб побачити ефект від карантину, має минути два тижні, кажуть у Міністерстві охорони здоров’я. У відомстві сподіваються, що вже скоро масова вакцинація почне впливати на спад епідемії 

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 6-04-2021, 14:14
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх