Два корабля ВС Британії за підтримки винищувачів F-35 ввійдуть в Чорне море для підтримки України

Великобританія відправить в Чорне море міноносець і фрегат з винищувачами F-35, щоб підтримати Україну і застерегти Кремль від агресії.

Уже в травні в Чорне море увійдуть два корабля Королівського військово-морського флоту Великобританії. Вони нададуть підтримку Україні, якій загрожує нове вторгнення Росії. Про це повідомило видання The Sunday Times з посиланням на інформовані джерела. Відомо, що британці перекидають до берегів України ескадрений міноносець і фрегат. Вони зайдуть з Середземного моря через протоку Босфор. Точна дата поки невідома.

Підтримку кораблям надасть авіаносець HMS Queen Elizabeth. Він залишиться в Середземному морі, але буде готовий направити винищувачі F-35 і вертольоти Merlin на підмогу в разі загрози з боку Росії. Дана військова операція - це відповідь на нарощування військ РФ біля кордонів України, в тому числі, в Чорному морі. Британія і НАТО введенням кораблів демонструють солідарність з Україною, а також посилають Кремлю сигнал, що нова агресія не залишиться без відповіді.

Варто відзначити, що з березня Росія сконцентрувала на українському кордоні понад 100 тисяч солдатів і тисячі одиниць бойової техніки. При цьому в Кремлі запевняють, що не РФ "не становить загрози" іншим країнам. Ризик ескалації оцінюється як вкрай високий.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Росія вже сконцентрувала в Чорному морі більше 20 кораблів під виглядом навчань. Москва підвищує ставки. Ми також писали, що Росія перекинула до кордонів України і Євросоюзу повітряні командні пункти "А-50". Ризик нового вторгнення в Україну вкрай високий.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 19-04-2021, 09:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх