Український військовий загинув на Сході

Про дії збройних формувань РФ повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК

22 квітня в районі проведення операції Об'єднаних сил загинув український військовий.

Про це у Facebook повідомляє ОТУ "Північ".

"Унаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів один військовослужбовець ЗС України отримав осколкове поранення, несумісне з життям", – мовиться в повідомленні.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Як повідомляв 5.UA, 31 березня 2021 року Хомчак заявив, що російські війська з різних регіонів стягуються до кордонів України під приводом підтримки бойової готовності та підготовки до навчань, "здійснюючи поступове нарощування військ біля державного кордону України". Він також звинуватив Москву в проведенні "агресивної політики" щодо Києва.

Читайте також: 7 років від початку АТО/ООС: найважливіші цифри і факти про війну, яку РФ досі веде проти України.

Росія тим часом відмовилася пояснювати причини нарощення кількості своїх військ уздовж українського кордону – і цим порушила вимоги Віденського документа ОБСЄ про заходи зміцнення довіри та безпеки. З такою заявою виступило МЗС України. 

Своєю чергою ОБСЄ засудила концентрацію російських військ біля кордону з Україною та вимагає пояснень. А в ЄС закликали посилити санкції проти Росії в разі подальшої ескалації на кордоні України. G7 теж закликали РФ негайно припинити свої провокації.

За матеріалами: 5.ua
Добавлено: 22-04-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх