Підробка продуктів: як працював фальсифікат у Дніпрі (ВІДЕО+ФОТО)

Організовану групу, що виготовляла підроблені продукти харчування, ліквідовано в Дніпрі, - Нацполіція.

В середньому зловмисники щомісяця виготовляли від 25 до 30 тонн фальсифікату, який збувався різним суб'єктам господарської діяльності через інтернет-магазин.

Про це Цензор.НЕТ повідомили в пресслужбі Нацполіції.

У повідомленні зазначається: "До складу злочинного угруповання входило 5 мешканців Дніпропетровської області віком від 28 до 47 років, які вели свою злочинну діяльність з червня 2020 року. Зловмисники створили підпільний цех у Дніпрі та запустили лінію з виготовлення фальсифікованих харчових сумішей із сировини невідомого походження. Готову продукцію фігуранти незаконно маркували фірмовим найменуванням легально працюючих товариств".

Для легалізації протиправної діяльності фігуранти використовували декілька підконтрольних їм підприємств, через які й збували свою продукцію, оформлюючи її за документами як сировину для виробництва продуктів харчування.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару).

Під час санкціонованих обшуків вилучено комп’ютерну техніку, яка використовувалась для виготовлення підроблених етикеток заводів-виробників, мобільні телефони, банківські картки, печатки та бухгалтерську документацію підконтрольних групі підприємств, 25 тонн фальсифікованої продукції на загальну суму понад мільйон гривень, обладнання та інше устаткування для її виготовлення та пакування.



За результатами обшуків п’ятьом фігурантам вручені повідомлення про підозру за вчинення злочинів у складі організованої групи за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України.

Добавлено: 30-04-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх