На Запоріжжі поліція відкрила 4 кримінальні провадження за використання забороненої символіки


Крім того, складено два адміністративні протоколи за виготовлення та пропаганду георгіївської стрічки.  Вся заборонена символіка у правопорушників  вилучена. Співробітники поліції продовжують фіксувати порушення.

Працівники поліції відділення №3 Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області виявили два факти використання забороненої символіки в селі Роздол  Михайлівської територіальної громади.

Так, на території двох домоволодінь місцевих мешканців 1971 та 1942 року народження, виявлені прапори червоного кольору з зображенням п’тикутної зірки, серпу та молоту.

На Алеє Бойової Слави міста Запоріжжя співробітники поліції виявили жінку 1954 року народження, яка в руках тримала фотографію з комуністичною символікою.  Працівники поліції діалогу тривалий час пояснювали порушниці, що дане зображення є забороненим згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Але громадянка категорично відмовлялась залишити заборонене зображення. Його вилучили співробітники поліції.

За трьома фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Також складені адміністративні протоколи за ст. 173-3 (Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки) Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно мешканця Запоріжжя, 1949 року народження та жителя Мелітополя, 1962 року народження, у яких вилучили георгіївські стрічки. Порушникам загрожує штраф від 850 до 5100 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.

Крім цього, відкрито кримінальне провадження, передбаченого ст. 436-1 Кримінального кодексу України за фактом публічного використання червоного прапору з забороненою символікою 20-річною мешканкою Мелітополя.

Поліція продовжує працювати на території проведення масових заходів та забезпечувати публічну безпеку. 
Добавлено: 9-05-2021, 16:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх