У Мелітопольському районі поліцейські розшукали зловмисника, який пограбував школяра

Завдяки допомозі учнів та оперативному реагуванню поліції поліцейські за годину встановили особу зловмисника та вилучили викрадений велосипед, який вже повернули власнику.


13 травня близько 17:20 до начальника сектору взаємодії з громадами Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області Дмитра Лобинцева звернулась мешканка селища міського типу Приазовське у Мелітопольському районі. 31-річна жінка заявила, що невідомий пограбував її малолітнього сина і заволодів його велосипедом.

Майор поліції Дмитро Лобинцев викликав слідчо-оперативну групу відділення поліції № 2 Мелітопольського районного управління поліції, а сам почав встановлювати свідків пограбування. Ними виявились школярі Приазовської ЗОШ №1 «Азимут» в смт. Приазовське, які бачили, як невідомий чоловік втікав на велосипеді.

Слідчо-оперативною групою поліції встановлено, що 13 травня близько 17 години, невідомий чоловік, знаходячись біля  спортивного майданчику школи відкрито заволодів велосипедом «Discovery», який належить 8-річному хлопцю, учню 2-го класу. Зловмисник втік з місця злочину на викраденому велосипеді. Сума збитку становить близько 4 тисяч гривень.

Школярі надали поліцейським прикмети зловмисника та напрямок, в якому він втік. Співробітники групи реагування патрульної поліції, спільно зі слідчо-оперативною групою, начальником сектору взаємодії з громадами та заступником начальника відділення поліції № 2 Романом Іващенко за годину вирахували особу зловмисника та розшукали його в одному із приватних будинків в смт Приазовське. Ним виявився раніше судимий за корисливі злочини місцевий мешканець 1994 року народження.

Чоловік на викраденому велосипеді приїхав до своїх знайомих, які мешкають на околиці селища. Медичним оглядом встановлено, що  зловмисник знаходився в стані алкогольного сп’яніння (1,7 проміле). Викрадений велосипед вилучено та повернуто школяру. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років. Триває досудове розслідування.

Мати хлопчика подякувала навальнику сектору взаємодії з громадами Дмитру Лобинцеву за оперативне реагування на її заяву, а сам поліцейський наступного дня завітав до школярів 6 та 7 класів Приазовської ЗОШ №1 «Азимут». Правоохоронець розповів про гідний вчинок двох хлопців, які вчора переслідували грабіжника, добре запам’ятали його прикмети, що в  подальшому допомогло поліцейським швидко розкрити злочин. Школярі від поліцейського отримали вдячність та солодощі.
Добавлено: 17-05-2021, 10:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх