Ліван поплатився за запуск ракет по півночі Ізраїлю (ФОТО+ВІДЕО)

Увечері понеділка, 17 травня, з території Лівану в бік Ізраїлю було випущено шість снарядів. У відповідь ізраїльська Армія оборони відкрила артилерійський вогонь. Щонайменше 212 палестинців - в тому числі 61 дитина і 36 жінок - були вбиті за тиждень в результаті авіаударів з боку Ізраїлю. У свою чергу Ізраїль повідомив про 10 загиблих, в тому числі двох дітей.

Увечері понеділка, 17 травня, з території Лівану в бік Ізраїлю було випущено шість снарядів. У відповідь ізраїльська Армія оборони відкрила артилерійський вогонь.

Сирени тривоги спрацювали в населеному пункті Місгав Ам на півночі Ізраїлю, розташованому недалеко від кордону з Ліваном. Про це повідомила пресслужба ЦАХАЛ у Twitter (щоб подивитися фото і відео, доскрольте новину до кінця).

Зазначається, що шість випущених ракет не долетіли до Ізраїлю і, припускають самі військові, впали на території Лівану.


Ізраїль помстився ракетним обстрілам із півдня Лівану

Водночас ізраїльська артилерія відкрила вогонь у відповідь. Крім цього, військові літаки країни піднялися над Південним Ліваном.


Частини ракет, які, ймовірно, впали в Лівані

"Щойно з Лівану було випущено 6 ракет у напрямку північного Ізраїлю, всі впали всередині Лівану. У відповідь наші артилерійські сили обстрілювали джерела запусків", – йшлося у повідомленні ЦАХАЛ.

Під ним користувачі мережі також показали частини розірваних ракет, які впали в Лівані.


Сирени тривоги спрацювали в населеному пункті Місгав Ам

Прикметно, що це не перша провокація цієї країни під час останнього палестинсько-ізраїльського загострення. Так, 13 травня з Лівану вже відкривали вогонь в бік Ізраїлю поряд із безперервними обстрілами з сектору Гази. Зокрема, було завдано ракетних ударів по ізраїльських містах. ЦАХАЛ зі свого боку відповів на це наймасштабнішою операцією з 2014 року із застосуванням танків та авіації.



Як повідомляв OBOZREVATEL, Армія оборони Ізраїлю вночі 17 травня завдала нових ударів по всьому сектору Гази, протягом декількох годин обстрілюючи будинки дев'яти командирів палестинського ісламістського руху. Звідти вдень пішла ракетна відповідь по ізраїльських містах. А до вечора ЦАХАЛ повністю знищив головний оперативний штаб служби внутрішньої безпеки ХАМАСу.

За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 18-05-2021, 11:56
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх