Екс-чиновників виселяють з держдач після аудиту Зеленського (ВІДЕО)

"Велике переселення", яке два тижні тому анонсував президент Володимир Зеленський, почалося. З державних дач виселяють топ-чиновників часів Леоніда Кучми, Віктора Януковича і Петра Порошенка.

ТСН побачила резиденції в Конча-Заспі, де жили чиновники і судді.

В якому стані залишили державне майно і хто ж тепер буде жити в розкішних апартаментах, йдеться  в сюжеті.

Височенні туї, величезні ялинки і безперервний спів птахів - така атмосфера біля однієї з державних дач в передмісті столиці - в Конча-Заспі. Територія цього маєтку займає понад півтора гектара землі. Тут є персональні сходи до води, фонтан з натурального каменю, чайний будиночок, власний спортивний майданчик.

У цій резиденції жив керівник військової розвідки Василь Бурба. Його ще в 2016 році на посаду призначив Петро Порошенко. В кінці лютого цього року з Конча-Заспи 43-річного Бурба виселили зі скандалом.

Умови для життя тут більш комфортні, правда, стиль на любителя. У кожній кімнаті масивні люстри і меблі, на стінах ліпнина з позолотою, на лампах - інвентарний номер, а поруч розкішний камін. У серванті стоїть антикварний старовинний сервіз, який також вважається державною власністю.


"Бурба не хотів їхати, звернувся до суду, як і всі, хто виїжджає звідси. Вони оскаржують, не втрачають надії повернути це майно", - відзначає директор будинку відпочинку "Конча-Заспа" Олександр Гурін.

ТСН намагалася зв'язатися з Василем Бурба, проте після декількох дзвінків він вимкнув телефон.

Зараз цей маєток стоїть без господаря. Але в планах заселити сюди і на інші державні дачі дипломатів, учених і дітей-сиріт.

Анатолій Кінах - екс-секретар РНБО, Володимир Литвин - колишній спікер Верховної Ради, Геннадій Зубко - віце-прем'єр часів Порошенко, Володимир Семиноженко - віце-прем'єр часів Кучми, Олександр Ільїн - директор департаменту корпорації "Богдан", Віктор Тополов - екс-міністр вугільної промисловості при Януковичі. Два тижні тому після засідання РНБО президент Зеленський доручив провести аудит держдач і перевірити кожного орендаря.

Володимир Семиноженко тут прожив 20 років. Він скаржиться, що в Конча-Заспі навмисне піднімають ціну на комуналку та оренду. Однак, скільки платить - не говорить.

Після 15 років життя в Конча-Заспі спакував валізи тричі екс-генеральний прокурор Святослав Піскун. З ним розірвали договір оренди. Каже, що в ремонт будинку вклав майже три мільйони гривень.

Рік тому на державну дачу, де колись жив Віктор Ющенко, переїхав з родиною і Володимир Зеленський. Тому проживання у власному будинку в Іванковичах створювало незручності для держохорони. В інтерв'ю Наталії Мосейчук дружина президента розповіла, що обробка будинку їх не влаштувало.

Здають в оренду в Конча-Заспі ще і квартири. Обдерті шпалери в кімнатах - в такому стані залишив одну з них син судді Конституційного суду Олександр Литвинов. У схожому пансіонаті жив з сім'єю ще один суддя Ігор Сліденко. Тепер замість нього тут живуть діти-сироти. Для них і матерів, які пережили насильство, виділили пансіонат в Конча-Заспі. Суддя довго не міг з цим змиритися.

Тепер VIP-мешканці чекають результатів аудиту та вірять, що їхні прізвища не буде в списку на виселення.

Нагадаємо, що на засіданні РНБО президент Володимир Зеленський доручив провести аудит державних земель і будинків в Конча-Заспі і Пущі-Водиці, якими почали користуватися "ряд незрозумілих осіб".
Добавлено: 28-05-2021, 09:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх