Хто став новим главою служби зовнішньої розвідки України: біографічні дані

Призначено нового голову Служби зовнішньої розвідки. Олександр Литвиненко став новим главою служби зовнішньої розвідки України. На цій посаді він змінив Валерія Кондратюка.

Олександр Литвиненко став новим главою служби зовнішньої розвідки України. На цій посаді він змінив Валерія Кондратюка.

Сьогодні, 23 липня, президент України Володимир Зеленський підписав указ № 303, яким призначив Олександра Литвиненка главою СВР України. Відповідний указ вже опубліковано на офіційному сайті президента України.

До недавнього часу новий глава СЗР очолював Націнституту стратегічних досліджень. Під час президентства Петра Порошенка він був заступником секретаря РНБО. До цього, з 2010 по 2014 роки обіймав посаду заступника директора НІСД. Валерій Кондратюк пробув на своїй посаді трохи більше року: з 5 червня 2020 року.

Олександр Литвиненко народився в Києві. Дисертацію захистив в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету ім. Шевченко. Пройшов курси підвищення кваліфікації в Канаді і Німеччині.

У 2009 році закінчив КНУ ім. Шевченка за спеціальністю "Правознавство".

Кар'єру почав у СБУ на посаді головного спеціаліста управління захисту інформації. Працював в Укроборонпромі. У 2019 президент Володимир Зеленський звільнив його з посади заступника секретаря РНБО і призначив директором НІСД.

Також встиг кілька років попрацювати в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Шевченко. Одружений, виховує сина і дочку.

Раніше ми повідомляли, що президент України Володимир Зеленський готується відправити у відставку главу Міноборони України Андрія Тарана. Таку думку озвучив журналіст Юрій Бутусов.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд зобов'язав ГБР відкрити кримінальну справу щодо можливої ​​державної зради президента України в справі про "вагнеровцах".

За матеріалами: Диалог.UA"
Добавлено: 23-07-2021, 14:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх