ОПЗЖ не дала жодного голосу за вшанування пам'яті загиблих від російської агресії дітей

Верховна Рада ухвалила постанову про вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

За рішення проголосували всі фракції і групи крім ОПЗЖ. Зокрема постанову підтримали фракції "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", групи "Довіра" і "Партія "За майбутнє".

ОПЗЖ - нуль голосів із 44 депутатів, членів фракції.

Внаслідок збройної агресії РФ на території Донецької і Луганської областей загинули понад 240 дітей. Ще 56 пропали безвісти, отримали поранення і травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.

Верховна Рада постановила вшанувати 4 червня на державному рівні в Міжнародний день дітей пам'ять дітей, які загинули від російської збройної агресії.

Парламент рекомендував уряду у двотижневий термін розробити і затвердити план заходів щодо вшанування на державному рівні пам'яті загиблих дітей.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014 року російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З матеріалами: Gazeta.ua
Добавлено: 1-06-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх