Дніпро приєднався до міжнародного проекту «Зелені міста»: на дороги вийдуть новітні трисекційні трамваї

Філатов підписав меморандум з ЄБРР, що дозволить Дніпру оновити транспортну інфраструктуру


Дніпро відкритий до співпраці в проектах, розвиваючих місто і забезпечують сталий розвиток комфортної екосистеми для життя людей, а також тих, що допомагають вирішувати, зокрема, екологічні проблеми, які мегаполіс отримав у спадок ще тридцять років тому. 

Місто має великий досвід співпраці з європейськими фінансовими інституціями, насамперед з Європейським банком реконструкції та розвитку. Йдеться про придбання нових зручних тролейбусів, добудові метрополітену, термомодернізації майже 200 шкіл і дитсадків.


«Ми цінуємо цю співпрацю. Щоб місто стало на шлях сталого розвитку, нам потрібно визначити і зрозуміти пріоритетність вирішення основних проблем », - прокоментувала директор інфраструктурних проектів в Європі ЄБРР Сьюзан Горанссон, яка по відеозв'язку була присутня під час підписання меморандуму між Дніпровським міською радою та ЄБРР в рамках програми« Зелені міста » 7 червня. Дніпро став 49 містом світу і одним з небагатьох в Україні, який уклав таку домовленість.

Проект «Зелені міста» передбачає фінансову та консультаційну допомогу, засновану на численних дослідженнях. Вибрати й адаптувати їх для нашого міста вже найближчим часом допоможуть європейські експерти. «Те, що Дніпро приєднується до цього, дозволить поліпшити екологічний потенціал та імідж міста зокрема. З боку банку ми надаємо всебічну підтримку даного проекту », - додала Горанссон.



В рамках «Зелених міст» першим очікуваним проектом визначено модернізація інфраструктури громадського транспорту. Передбачається, що це буде перша в місті масштабна реконструкція трамвайних колій та оновлення 18-го і 19-го трамвайних маршрутів, які через Кайдацький міст з'єднують ряд житлових масивів лівого берега з правобережними транспортними розв'язками, в тому числі підземкою. На кошти ЄБРР планується відремонтувати шляхи і систему харчування, а головне - придбати перші 20 нових низькопольних трамваїв.


Борис Філатов відзначив, що за час тривалої співпраці міста з ЄБРР вони стали не тільки надійними партнерами, а й хорошими друзями. «Люди бачать якісні зміни і розуміють - хто наші друзі і партнери. Тому для Дніпра важлива участь в цій програмі. Ми готові і далі розвивати нашу співпрацю », - зазначив мер Борис Філатов. Він також висловив переконання, що очікувані проекти будуть дійсно корисними для Дніпра і всіх його жителів.

Крім цього, меморандум передбачає і співпрацю в питаннях, пов'язаних з переробкою сміття, очищенням стічних вод.

«Ми сподіваємося, що цим наша співпраця не обмежиться. Дніпро - динамічне місто, який розвивається і має для цього відповідні потреби. Головне, що є команда, яка готова ці програми реалізовувати. Вітаємо вас в родині «зелених міст». Наша співпраця вийде на новий рівень - на благо всіх жителів Дніпра », - переконаний заступник голови ЄБРР в Україні Марк Магалецький, який також був присутній онлайн під час підписання меморандуму. 

Dnipro vidkrytyy do spivpratsi v proektakh, rozvyvayuchykh mi

За матеріалами: ДП
Добавлено: 8-06-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх