Поліцейські Запоріжжя ліквідували шахрайський call-центр

Call-центр був розташований в одному з офісних приміщень у центрі міста. На момент проведення слідчих дій там «працювали» 20 операторів.  Під час телефонних розмов зловмисники різними шляхами виманювали у громадян гроші та переводили їх на власні рахунки.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

5 червня оперативники відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області спільно зі слідчими  під процесуальним керівництвом окружної прокуратури та за силової підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення припинили незаконну діяльність групи шахраїв, які створили шахрайський call-центр. За місцем його розташування поліцейські провели санкціонований обшук.

Слідство встановило, що для реалізації своєї шахрайської схеми організатори орендували приміщення в центрі міста, забезпечили всім  необхідним технічним обладнанням та підібрали персонал з числа молоді. На момент проведення слідчих дій там «працювали» 20 чоловік. Так звані оператори Call-центрів телефонували громадянам, частіше обирали категорію літніх людей. Далі користуючись схемою: «ваш родич потрапив у біду» або «ваша банківська картка заблокована, входили у довіру та наполягали на терміновому переводі грошей на свої банківські рахунки. 

"В ході обшуку співробітники поліції вилучили й направили на експертизу 21 комп'ютер, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази  злочинної діяльності", - розповів начальник відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Олександр Гордієнко. 

Наразі проводяться подальші процесуальні дії, спрямовані на доведення вини фігурантів та притягнення їх до відповідальності за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. За шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Наразі правоохоронці встановлюють організаторів злочинного бізнесу, остаточну кількість постраждалих та суму завданих їм збитків.
Добавлено: 9-06-2021, 06:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх