В Україну прибула нова партія вакцини від Pfizer/BioNTech

Протягом цього й на початку наступного тижня в Україну надійде понад 473 тис. доз вакцини Comirnaty

8 червня в Україну доправили нову партію в розмірі 117 тис. доз препарату проти коронавірусу від компаній Pfizer/BioNTech у межах глобального механізму COVAX. Про це йдеться у пресрелізі ЮНІСЕФ.

Також указано, що загалом протягом цього і на початку наступного тижня в Україну надійде 473 850 доз вакцини Comirnaty, пише Гордон

Раніше в межах глобального механізму COVAX Україна отримала 590 850 доз препарату від Pfizer/BioNTech і 1,07 млн доз вакцини AstraZeneca, підкреслили в ЮНІСЕФ.



Контекст:
  • В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio і AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty) і Sinovac Biotech (CoronaVac).
  • Перша партія вакцини від Pfizer/BioNTech згідно з COVAX (117 тис. доз) прибула в Україну 16 квітня, друга (122,9 тис. доз) – 18 травня. 26 травня в Україну прибула перша партія препарату Comirnaty, яку закупила держава (117 тис. доз).
  • Станом на 4 червня Україна отримала понад 4 млн доз вакцин проти COVID-19, повідомили виданню "ГОРДОН" у Центрі громадського здоров'я МОЗ України. Загалом 2021 року Україна має отримати 42 млн доз вакцин проти коронавірусу, заявляли в Міністерстві охорони здоров'я.
  • Вакцинація в Україні стартувала 24 лютого. Від початку кампанії з імунізації населення щеплення проти COVID-19 зробили понад 1,28 млн осіб, із них приблизно 152 тис. завершили вакцинацію (дістали дві дози).
  • Згідно з календарним планом на 2021 рік, першим безплатні щеплення роблять медикам, які працюють із хворими на COVID-19, і військовослужбовцям зі складу операції Об'єднаних сил. До листопада хочуть вакцинувати інших медиків, працівників сфер держбезпеки й освіти, а також людей віком від 60 років.
  • Призначений 20 травня міністром охорони здоров'я Віктор Ляшко пообіцяв, що до кінця 2021 року всі охочі у країні зможуть вакцинуватися проти коронавірусу. Водночас улітку щеплення "як мінімум" і "гарантовано" зроблять 5 млн українців, прогнозував він.
Добавлено: 9-06-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх