Не стало найстарішого в світі льотчика-космонавта Володимира Шаталова

Шаталов помер на 94-му році життя, він був двічі Героєм Радянського Союзу і тричі побував в космосі.

У Росії на 94-му році життя помер відомий льотчик-космонавт Володимир Шаталов. Про це повідомляє прес-служба корпорації "Роскосмос", інформує Діалог.UA.

Про причини смерті Шаталова не повідомляється, але в той же час стали відомі дата і час прощання з ним. Його проводять в останню путь 17 червня в 12 годині за московським часом, а похований він буде на федеральному військовому меморіальному кладовищі в місті Митищі Московської області.

Володимир Шаталов народився в грудні 1927 року в місті Петропавловську Акмолинської губернії, який зараз входить в Північно-Казахстанську область Республіки Казахстан. Він закінчив шість класів в Ленінграді (нині - Санкт-Петербург), в роки Другої світової війни брав участь в будівництві оборонних споруд в Гатчині, а потім став сином полку, де служив його батько. Після закінчення восьмирічної школи вступив до Воронезької спецшколу ВПС, яку закінчив в 1945 році.

Потім він закінчив Качинское військове авіаційне училище льотчиків в 1949 році, а також Військово-повітряну академію в 1956 році. Відслуживши спочатку льотчиком-інструктором, а потім заступник командира, командиром ескадрильї і заступник командира полку, Шаталов став льотчиком-космонавтом. За своє життя він здійснив три польоти в космос: це сталося в січні 1969 року, жовтні 1969, квітні 1971 року. У 1987-1991 році Шаталов був керівником Центру підготовки космонавтів імені Юрія Гагаріна. Він був двічі удостоєний звання Героя Радянського Союзу, також мав три ордени Леніна, ряд інших радянських, російських і іноземних нагород.

У нього залишилися дружина і двоє дітей. Раніше ми повідомляли про смерть передостаннього міністра оборони СРСР і останнього маршала Радянського Союзу Дмитра Язова. На момент смерті йому було 95 років. Також ми повідомляли про відхід з життя першого прем'єр-міністра незалежної Республіки Білорусь В'ячеслава Кебіча і народного депутата СРСР і України Володимира Яворівського.
Добавлено: 17-06-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх