Коментарі і критика угоди Байдена і Меркель щодо “Північного потоку-2”

З угодою про "Північний потік-2" не все гаразд: Омелян вказав на нюанс. Деякі американські сенатори теж критикують угоду між США та Німеччиною щодо газопроводу “Північний потік-2”Спікер ВР Дмитро Разумков вислови глибокого стурбованість у зв'язку з тріваючім будівництвом и можливости введенням в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2", Який Росія вікорістовує як інструмент гібрідної Війни. Цей проєкт Несе пряму загроза енергетічній безпеці НЕ только України, но и всієї Європі.

Сенатори Тед Круз і Джинн Шахін

За словами джерел в Конгресі, сенатори від обох партій працюють над способами «змусити» адміністрацію ввести нові санкції


Угода між Німеччиною і США по газопроводу "Північний потік-2" не буде захищати інтереси України. Крім цих країн-підписантів документ повинні підписати українська і польська сторона.

Таку думку в ефірі телеканалу OBOZREVATEL висловив дипломат, міністр інфраструктури України в 2016-2019 роках Володимир Омелян. "У нас є чітке розуміння того, що всі інтереси України не враховані. У кращому випадку це буде компроміс", - заявив він.

він сказав, як Україна могла б посилити свої позиції, якби почала працювати над питанням збереження транзиту газу до Європи раніше.

"Перше – європейські і американські партнери повинні були стати співвласниками української труби, весь російський газ мав би закуповуватись на східному кордоні України. Друге – мала бути чітка вимога перед ЄС, що ми потребуємо компенсаторів".

На думку ексміністра, компенсатором могло б стати перенесення західних виробництв з Китаю до України. "Україна перетворюється на фабрику для ЄС. Європейські і американські компанії переносять свої потужності з Китаю, з яким начебто Захід ворогує. Це буде швидше, дешевше. З точки зору робочої сили китайці зараз заробляють більше, ніж українці", – наголосив він.

"Третє – можуть бути альтернативи з точки зору водневих транспортувань, але я до них ставлюся доволі скептично, бо це історія на 5, 10 а то й 20 років. Плюс водень треба виробляти. Виробничих потужностей для цього в Україні немає", – додав Омелян.

Стаття американського видання Politico, в Якій йдет про ті, что США готують угоду з Німеччіною относительно запуску "Північного потоку-2" і, в зв'язку з ЦІМ, Вашингтон просити Київ Не віступаті з публічною критикою цього процесса, є наслідком внутрішньополітічної БОРОТЬБИ в сполучення Штатах.

Ніхто не може дозволити собі розмовляти з Україною таким тоном, - Арестович про статтю Politico

Слухати з 7.40 хвл.

Обговоримо з Німеччиною і США, як їх домовленість по "Північному потоку - 2" може зменшити ризики з безпеки для України, - Кулеба

"І будемо готові представити нашу позицію, коли комплексно і детально проаналізуємо те, що запропоновано", - додав Кулеба.

У той же час глава МЗС України вказав, що є фундаментальна проблема в зв'язку з цим, а саме чи готова Росія виконувати належним чином свої зобов'язання.

"Вона пов'язана з тим, що нам до сих пір не зрозуміло, чи готова Росія виконувати належним чином свої зобов'язання і свою частину, коли йде про енергетичну безпеку України та збереженні ролі України, як транзитної держави

"Не розумію, як Німеччина може гарантувати транзит газу по території України", - Вітренко.

Глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко коментуючи повідомлення про домовленості США і Німеччини по "Північному потоку - 2", вважає, що третя сторона не може гарантувати транзит газу через територію України .

За матеріалами: Діалог.ua, Obozrevatel, Еспресо, Цензор.Нет

Добавлено: 22-07-2021, 10:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх