Естонія передала Україні 52,8 тис. доз вакцини AstraZeneca

Вчора близько 15-ї години на військовому аеродромі поблизу Борисполя здійснив посадку літак Міністерства оборони Естонії, на борту якого представники Міністерства соціальних справ і Департаменту охорони здоров'я Естонії привезли в Україну понад 52 000 доз вакцини виробництва AstraZeneca. Всього, за рішенням естонського уряду, Україні буде передано 200 тис. Доз вакцини.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на АрміяІнформ.

За словами представниці естонської делегації Ірини Філіппової, препарат доставлений в нашу країну з дотриманням всіх необхідних температурних умов, за чим ретельно стежили під час польоту.

"Передача вакцини Україні - це крок, який допоможе запобігти кризі в системі охорони здоров'я і поширенню пандемії в Україні, а також дозволить зосередитися на вирішенні політичних та економічних викликів. 52 800 доз препарату, які Естонія передала сьогодні, направлять переважно для щеплення українських резервістів, що дозволить зберегти обороноздатність України в боротьбі з країною-агресором, - підкреслила Філіппова.

Наступні партії з 200 тис. Доз вакцини, обіцяних Україні, будуть передані в рамках механізму COVAX - ініціативи світової солідарності із забезпечення глобального доступу до вакцин від COVID-19. Їх виготовлять відповідно до графіка виробництва доз для Естонії протягом цього року.
Добавлено: 29-07-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх