Депутаты почти "сдали" язык. Под Радой - драки, людей травят газом

У вівторок Верховна Рада у першому читанні ухвалила скандальний мовний законопроект Ківалова-Колесніченка, який передбачає фактичне введення російської мови у життя низки регіонів.

 
 

Опозиція не змогла перешкодити "регіоналам" провести голосування, попри численні обіцянки. За інформацією джерел "Української правди", опозиція "здала" мову свідомо.

Втім, опозиція й тепер клянеться не дати "регіоналам" ухвалити закон про мови у цілому.

Після голосування під Радою, де вже зібралися прихильники і противники мовного законопроекту, розпочалися сутички. "Беркут" застосував проти мітингувальників сльозогінний газ.

Протягом ранку під Радою відбувалися дрібні сутички, однак зі сцени мітингувальників закликали не піддаватися на провокації.

Ще у понеділок "регіонали" почали звозити під Раду мітингувальників з регіонів. За акцію за ухвалення мовного законопроекту людям обіцяли платити по 135 гривень.

Зранку у вівторок під Верховною Радою зібралося близько 2-3 тисяч прихильників Партії регіонів на підтримку мовного законопроекту.

Минулого тижня громадські активісти закликали всіх небайдужих прийти під Раду у вівторок, щоб захистити українську мову.

По матерiалам: Украiнська правда
Добавлено: 5-06-2012, 13:43
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх