Опалення по-новому: в Дніпрі зміняться правила нарахування тарифів на тепло

У Дніпрі планують змінити правила встановлення тарифів на опалення в зв'язку з переходом підприємства під контроль місцевої влади.

Про це повідомляє Відкритий. На черговому засіданні Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг було прийнято рішення про розширення повноважень місцевої влади з управління підприємствами теплопостачання.

Це означає, що вже найближчим часом міські фахівці на місцях будуть встановлювати тарифи на опалення і контролювати роботу цієї сфери. Рішення прийняли на численні прохання членів Асоціації міст України.

На їхню думку, місцева влада ефективніші в питаннях нарахування та контролю за роботою підприємств якщо центральна влада так як знаходяться безпосередньо на місцях (в своїх містах і ОТГ). Такий підхід підтримали в Кабінеті Міністрів України, встановивши НКРЕКУ як регуляторного органу. «Регулятор буде здійснювати методичну роботу і методологічну допомогу з питань державного регулювання підприємств теплопостачання і продовжувати нормативно-правове забезпечення їх діяльності», - заявив глава НКРЕКУ Валерій Тарасюк.

За попередньою інформацією, найближчим часом в розпорядження місцевої влади Дніпра планують передати 28 підприємств. Про конкретні зміни для місцевих жителів поки не повідомляється.

За матеріалами: Відкритий
Добавлено: 9-07-2021, 13:38
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх