У Дніпрі проводять антиковідні рейди

Місто у «червоній зоні» епіднебезпеки. Віднині працівники торговельних точок, магазинів і ресторанів, а також інших представників споживчого ринку не мають права працювати без ковід-сертифікатів чи «свіжих» ПЛР-тестів.

«Я розумію, я розумію. Бери з куточка споживача свідоцтво про реєстрацію».

У першому ж закладі інспектори виявляють порушення. Бариста кав’ярні не мають необхідних документів. Перевіряючи оформлюють запрошення для власника закладу до профільної комісії міськради.

Олександр Малишко, заступник директора департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міськради: «Ми беремо від них пояснення. Бо бувають випадки, коли з якихось причин не вдалося пред’явити ковід-сертифікат на місці, а він в наявності є».

Якщо доказів не виявлять, власника очікує чималий штраф – від 17 до 170 тисяч гривень. Наступний об’єкт – магазин з продажу годинників. На перше ж прохання працівниця демонструє власний ковід-сертифікат.

Світлана Кордіна, працівниця магазину: «Перевіряли наявність маски, сертифікату. Я також попросила пред’явити свій сертифікат».

Світлана Кордіна зізнається, до перевірок ставиться з розумінням, з огляду на жахливу епідситуацію в місті. Жінка розповідає, не всі співробітники крамниці наразі на робочому місці, адже дехто не встиг пройти повний цикл вакцинації. При цьому кількість відвідувачів магазину, за словами Світлани, в період введення жорстких правил знизилася майже на 90 відсотків. Адже обслуговування без дійсних ковід-документів також заборонено.

Світлана Кордіна, працівниця магазину: «Ну, люди реагують, у кого є – той реагує адекватно, нормально. У кого нема, ті, звичайно, сперечаються: «Не маєте права». І так далі».

Про колосальне зниження рівня відвідувачів каже і кухарка ресторану поблизу Ганна Науменко. З її документами все гаразд, однак, за словами дівчини, від цього не легше.

Ганна Науменко, кухарка ресторану: «Перевіряємо усіх. І багато незроблених тестів, невакцинованих. Так що менше набагато стало. Не дуже для бізнесу. Ну а що робити, якщо така ситуація в країні».

Помітивши групу інспекторів, деякі підприємці закривають двері й просто не пускають рейд всередину.

«В цій ситуації ми не можемо пройти на об’єкт. Ми не можемо з’ясувати, чи є ковід-сертифікати у співробітників».

У сусідньому ювелірному магазині ситуація, на жаль, неідеальна. Вакцинацію пройшли не всі. Спеціаліст служби безпеки демонструє інспекторам довідку від сімейного лікаря про те, що вже перехворів коронавірусом. Але з таким документом, за словами перевіряючих, працювати не можна.

«Дивіться, згідно з постановою Кабміна, у працівників має бути або ковід-сертифікат про повну вакцинацію, повний цикл. Або експрес–тест 72 години. Або такий же тест про, як ви кажете, одужання. Для того є окремий сертифікат».

Власнику «ювелірки» уникнути запрошення до міськради не вдалося. Як і представнику чергового ресторану, працівники якого також порушують карантинні правила. Вже з наступного тижня рейди по всьому місту стануть систематичними. Адмінпротоколи ж зможуть виписувати на місці, без запрошення власників на засідання профільної комісії.



За матеріалами: Дніпро tv
Добавлено: 22-10-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх