Владимир Гройсман рассказал об итогах визита в Брюссель

Премьер-министр Украины Владимир Гройсман побывал с большим рабочим визитом в столице Евросоюза - Брюсселе. Два дня переговоров - встречи не только с еврочиновниками, но и с руководителями европейских финансовых институтов. Сегодня Владимир Гройсман участвовал еще и в Международной конференции о роли украинской газотранспортной системы для энергобезопасности Европы.

Эксклюзивно для "Подробностей недели" премьер-министр рассказал об итогах своего визита.

- Я задоволений цим візитом. Він є достатньо об'ємним. Хоча небагато було часу. За добу я провів двосторонні зустрічі з найвищим к керівництвом Європейського Союзу. Було дуже змістовні розмови, обговорення нашої подальшої співпраці.

Окреслили плани взаємодії і я хочу сказати, що я задоволений підтримкою, яку я відчув сьогодні, і тим. що Україна є на порядку денному Європейського Союзу, є повна готовність подальшої нашої підтримки і що стосується міжнародної арени, і що стосується викликів щодо нашої безпеки і відновлення територіальної цілісності.

Також є співпраця з економічних питань і обміну інвестиціями. У нас сьогодні є добра перспективна двостороння торгівля і ми маємо поглиблювати ці взаємовідносини. Тому ці питання обговорювалися і з президентом європейської ради, і з президентом європейської комісії, і з віце-президентами. Також ми підписали низку угод, які важливі для надійного енергопостачання для регіонів України і також, які дають відповідь на підтримку для нашої програми урядової щодо безпеки дорожнього руху.

Фінансування 75 мільйонів євро на ряд міст України - Київ, Херсон, Дніпро… Київ, Дніпро, Львів, Одеси. що стосується безпеки на дорогах в цих містах. Тому візит пройшов достатньо продуктивно.

- На всіх зустрічах пройшло питання про створення якнайшвидше антикорупційного суду. Ви знаєте мою позицію, я повністю це підтримую. Вважаю, що це є можливим на 5, або 7 червня прийняття цього рішення. І всіляко звертаюсь до народних депутатів України, щодо об'єднання для прийняття цього рішення.

Це дуже міцний буде крок, щодо завершення формування антикорупційної інфраструктури, нової справедливості і цього від нас чекають українські громадяни. Окрім того, це буде дуже міцний сигнал для наших міжнародних партнерів, в тому числі і на підтримку інвестицій в Україну. Тому що тоді, коли інвестують в економіку нашої країни, ми маємо ати дуже чіткий інструмент по захисту цих інвестицій.

І це є принципово важливим сьогодні. Також ми говорили і про макрофінансову підтримку, яка необхідна сьогодні Україні для того, щоб впоратися зі своїми економічними питаннями і проблемами, але разом із тим, говорили і про достатньо добрі сигнали від національної економіки, щодо зростання економіки більше трьох відсотків, це теж відзначено в Європейському Союзі, як такий дуже добрий сигнал.

- Я вважаю, що в інтересах Європейського Союзу і громадян європейських країн є повна зупинка і заборона будівництва цієї геополітичної гібридної зброї, яку сьогодні намагається реалізувати у вигляді проекту "Північного потоку 2" Російської Федерації.

Це питання безпеки, і тут Європейський Союз має дуже чітко і принципово тримати свою позицію. Дякую польським партнерам за таку дуже рішучу позицію. Безумовно, хочу подякувати американським партнерам - вони все це розуміють, відчувають і тримають достатньо тверду лідерську позицію. Це є не комерційний проект поставки газу, це є зброя, яку хоче використати Росія проти суверенних демократичних європейських держав.

Добавлено: 26-05-2018, 11:11
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх