"Быть в санкционном списке РФ почетно": реакция попавших в запретный список

Геращенко объяснила, почему в списке нет Порошенко и Гройсмана.

Українські політики не забарились відреагувати на включення своїх прізвищ до так званого санкційного списку Росії, згідно з яким будуть заблоковані їхні активи в сусідній державі. Більшість зазначає, що у них дано немає активів в Росії, і введення таких обмежень є безглуздим.

Спикер Верховной рады Андрей Парубий отмечает наличие ошибок в фамилиях из санкционного списка РФ и выступает за усиление Украиной санкций в отношении российского бизнеса и физических лиц. 

Министр иностранных дел Украины Павел Климкин расценивает санкции РФ в отношении украинских физических и юридических лиц как попытку России оказывать влияние на Украину накануне выборов и после них, пишет Цензор.Нет

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко вважає, що поява списку санкцій РФ є визнанням ефективності роботи глави української держави і його команди у протидії російській агресії. 

"Це визнання роботи президента і його команди з протидії російській агресії", - сказав Цеголко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Глава фракції "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Березюк вважає, що в так званому російському списку санкцій є російські агенти, позиції яких Москва намагається таким чином посилити.

"Ворог. Війна. Як це може бути інакше. Стає все більш очевидним. Маски починають зриватися. Але у мене є ще одна думка: багато людей, які є в тому списку, - це легалізація або посилення російських агентів в Україні, в тому числі", - сказав він в коментарі ЗМІ.

Березюк зазначив, що введення таких заходів є елементом війни, пишет Цензор.Нет

"Список має також і юридичні наслідки. Люди, у яких є бізнес в Росії і які є відвертими агентами, не можуть навіть потрапити в список, щоб легітимізувати їх, тому що вони будуть нести втрати в бізнесі", - пояснив глава фракції.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, виступаючи в Католицькому університеті у Львові, сказав, що список санкцій щодо українських політиків і бізнесменів, введений урядом РФ, не вартий обговорення і нікого не залякає в Україні, пишет Цензор.Нет

"Я б, чесно кажучи, сильно не надавав значення цьому списку. Я думаю, що він не вартий того, щоб Україна всерйоз його обговорювала. Ми на своїй землі, ми зі своїм законом і зі своїми правами. І що думає про це кремлівська кліка , мене найменше цікавить. щонайменше, до тих пір, поки вони не покинуть наші території ", - сказав генпрокурор, і додав, що розглядає такі списки" як винятковий піар-хід для внутрішнього споживання населенням РФ ".

Луценко заявив, що особисто не був в РФ з 1990-х років і не планує відвідувати цю країну.

Голова "Народного фронту" Арсеній Яценюк навіть запишався, що не тільки він, а й члени його партії опинились у санкційному списку, за запропонував оскаржити це рішення російського уряду в суді.

"Це не санкційний список. Більшість прізвищ у ньому – справжні патріоти України. Україна повинна відповідати новими судовими позовами проти Росії як в міжнародних судах, так і правосуддям проти приспішників Кремля в Україні", - написав Яценюк.

Секретар РНБО Олександр Турчинов висміяв російські санкції.


Міністр інфраструктури Володимир Омелян зазначив, що б засмутився би, якби не потрапив до санкційного списку РФ.

"Українцю бути другом Московії - ганебно, тому втішений, що включаючи мене до санкційного списку, Кремль сама визнав і мене, і багатьох моїх колег з українського Уряду, Людиною чіткої проукраїнської, прозахідної і просто єдиної нормальної позиції", - зазначив міністр.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що санкції Кремля її мало хвилюють.

"Бізнесу у мене ні тут, ні там немає і бути не може. … Успіх України, побудова сильної демократичної, європейської держави – це буде найадекватніша наша "санкція" російському загарбнику. Це саме та санкція, від якої Кремлю буде точно не добре!", - заявила вона.


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", що санкційний список уряду РФ не має впливу ні на тих, хто внесений в цей перелік, ні на мільйони громадян України.

"Помилився Путін. Нас не 322, нас - мільйони українців, яких точно не переб'єш ні санкціями, ні кримінальними справами", - сказав глава МВС.

А от лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко вирішив зіронізувати на цю тему.


"Я просто не знаю, як далі жити після того, як Росія наклала на мене суворі санкції. Вони заблокують всі мої рахунки в Росії, арештують все моє майно в Росії, заборонять перерахунки мені з Росії. Але хай для початку все це знайдуть! Ідіоти!! У мене в Росії ніколи нічого не було і не буде. Так що накладіть собі на голову ці "санкції", - написав він Facebook.


А вот нардеп от БПП Ефимов, имеющий отношение к предприятиям, принадлежащим "Росатому", не попал в российский санкционный список, - журналистка Решетилова, пишет Цензор.Нет

Нагадаємо, 1 листопада прем'єр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про введення спеціальних обмежувальних економічних заходів щодо фізичних і юридичних осіб України, які в Росії називають "санкціями". Заходи торкнутися 322 фізичних та 68 юридичних осіб. Підписаним постановою передбачаються блокування безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території РФ, а також заборона на виведення капіталу за межі Росії.

По материалам: ZN,UA, Цензор.Нет, 112.ua, УП
Добавлено: 1-11-2018, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх