Лікарі розповіли, чи можна купатися в ополонці тим, хто перехворів на Covid-19 (ВІДЕО)

Лікарі запевняють, що пірнання в ополонку – це великий стрес для організму людини

Лікарі запевняють, що пірнання в ополонку – це великий стрес для організму людини, а особливо для тих, хто перехворів на коронавірус. Про це повідомив лікар Тарас Жиравецький, повідомляє ТСН

Лікар каже, якщо людина перехворіла на Covid-19 півроку тому, то це ще півбіди, але якщо це відбулося нещодавно, пірнати в ополонку він не рекомендує. 

"Я навіть не рекомендую займатися спортом місяць, бо бачу, що люди отримують негатив. У мене були пацієнти, які пірнали ще до появи коронавірусу, то в одного пацієнта було загострення герпесу, при цьому висип з'явився не на губах, а на тілі. Ще від колег знаю про одного пацієнта, у нього відмовили нирки в 60 років після того, як він пірнув у крижану воду. У нього ще розвинулось аутоімунне захворювання, можливо, воно в нього й було, але купання в ополонці було як провокація, і лікарі не змогли його врятувати", — розповідає Тарас Жиравецький. 

За словами Жиравецького, він взагалі не радить брати участь у масових купаннях в ополонці. 

"Не час для купання в ополонці, мало того, не йдеться про масові заходи. Я б взагалі не рекомендував цим займатися. У мене є ще багато пацієнтів, які займаються моржуванням, але рано чи пізно у них розвивається сильне запалення простати, у них навіть з’явилася кров у сечі, виникли досить серйозні проблеми. У жінок часто це провокує цистит, якщо жінка не готова до таких процедур, відповідно, це може спричинити запалення сечового міхура. Організм – хитрий та розумний, йому не потрібно давати якісь наднавантаження, він знає, як самому себе добре під час сну полікувати. Краще цього не робити, бо потім лікарі будуть ламати мізки, потім будуть версії про повторний Covid-19 і виникне багато питань", — каже Жиравецький.


Нагадаємо, 19 січня в Україні святкуватимуть Хрещення Господнє, у цей день християни східного обряду пірнають у крижану воду і вірять, що вона дасть позитивну енергію та сили на увесь рік. 

За матеріалами:112.ua, ТСН
Добавлено: 18-01-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх