Кравчук розкритикував заяви бойовиків про повернення Україні полонених (ВІДЕО)

Це спроба ухилитися від домовленостей. Кравчук заявив, що повернення українців буде здійснюватися згідно з нормами міжнародного права та законодавства.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук відреагував на заяву бойовиків фейкових "Л/ДНР" щодо передавання в односторонньому порядку Україні деяких полонених. Він вітає повернення українців на територію, підконтрольну уряду України, але заявив, що бойовики вкотре намагаються ухилитися від міжнародних домовленостей.

Про це заявив очільник української делегації в Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук в Telegram-каналі.

Кравчук каже, що подібні заяви ватажків окупованих територій він розцінює, як "чергову спробу ухилитися від виконання міжнародних домовленостей на вищому державному рівні та зобов’язань, які взяла на себе РФ, як сторона конфлікту".

"Приватні особи не мають повноважень втручатися в питання міждержавного та міжнародного врегулювання збройних конфліктів. Мені важко пригадати прецедент, коли невизнана юридична особа передає громадян держави певній фізичній особі. Повернення громадян України буде здійснено згідно норм міжнародного права та українського законодавства", - йдеться в заяві Кравчука.

Очільник делегації також нагадав, що до врегулювання конфлікту може привести "тільки послідовна робота в межах "нормандського формату". Водночас, він каже, що будь-які спроби ухилитися від виконання домовленостей "не будуть мати ані успіху, ані підтримки у глав держав-партнерів та керівництва міжнародних організацій".

Нагадаємо, у російських медіа з'явилася інформація, що бойовики фейкових "Л/ДНР" мають намір передати Україні полонених в односторонньому порядку. Терористи вирішили відпустити жінок, літніх людей та осіб, які мають важкі захворювання.

Відео Мінська ТГК вже сьогодні розглядатиме обмін полоненими

Раніше Арестович заявив про перевірку осіб, яких терористи "Л/ДНР" планують повернути Україні.

Українська делегація в ТКГ вважає заяви бойовиків щодо повернення полонених "спробою тиску" з боку РФ. 

По матеріалам: ТСН

Добавлено: 18-01-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх